Kändisarnas mest oförglömliga bröllopsfrisyrer

Lena Philipsson och Carola Häggkvist vid sina bröllop.
TV: 5 kändispar som gift sig i hemlighet
1:07

Efter reklamen: TV: 5 kändispar som gift sig i hemlighet

(1:07)

Slå på ljud

Kändisbröllop får alltid stor medial uppmärksamhet. Vigseln, festen, gästlistan och såklart bröllopsklänningen. Men hur har de svenska kändisarna valt att styla håret under sin stora dag?

Kändisarnas nostalgiska bröllopsfrisyrer

Vi har kikat närmre på åtta svenska kändisar och deras traditionella, vågade, spektakulära och utsmyckade bröllopsfrisyrer.

Carola Häggkvist – 1990

Carola Häggkvist och Runar Sögaard vid bröllopet 1990. Carola i en bröllopsklänning med tyll och spetsdetaljer och Runar i en vit smoking.

Schlagerdrottningen Carola gifte sig med Runar Sögaard den 19 maj 1990. Vigseln ägde rum i Livets Ords kyrka i Uppsala. Carola bar en bröllopsklänning med spets och tyll-detaljer. Håret var till viss del utsläppt men ett hårparti fästes i en voluminös knut bakom det glittrande diademet.

Pernilla Wahlgren – 1993

Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso vid parets bröllop 1993. Pernilla bär en vit klänning med stora puffärmar och kysser Emilio på bilden.

Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso sade ja till varandra i Laholm 1993. Parets bröllop fick en stor medial uppmärksamhet, något Pernilla själv berättat att hon inte var förberedd på.

Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso efter vigseln. Här i en nedcabbad bil på väg till bröllopsfesten.

I samband med bröllopet valde Pernilla att behålla håret utsläppt, med mycket volym i luggen och utåtlockade toppar. På vänster sida var håret fäst bakom örat med ljusrosa rosor och passande nog blomman brudslöja.

Lena Philipsson – 1993

Lena Philipsson och Måns Herngren vid parets bröllop 1993. Lena bär en klassisk klänning med blommor fastsydda i livet.

År 1993 var schlagerdrottningarnas bröllopsår. Lena Philipsson gifte sig med regissören Måns Herngren.

Lena Philipsson med rosor och brudslöja inbäddade i bröllopsfrisyren.

Bröllopsklänningen var utsmyckad med blommor som matchade brudbuketten. Och i håret sparades det inte på varken volym eller blomster. Lena valde att sätta upp håret i lockar med rosor och brudslöja.

Lena Endre – 2000

Lena Endre och maken Richard Hobert utanför Mellby kyrka vid bröllopet år 2000.

Skådespelaren Lena Endre gifte sig med regissören Richard Hobert den 3 juni 2000 på Österlen i Mellby kyrka. I klädd en crèmefärgad sidenkjol med tillhörande tylltopp och röda blomster i brudbuketten. Lena valde att sätta upp håret och fästa röda rosor i uppsättningen

Kristin Kaspersen – 2003

Kristin Kaspersen och Hans Fahlén gifte sig i Åre 2003. Hans bär en brun/grå kostym och Kristin bär en vit klänning med cape och vita blommor i håruppsättningen.

Tv-stjärnorna Kristin Kaspersen och Hans Fahlén gifte sig i Åre. Paret valde att bjuda in till en mindre bröllopsfest med endast de allra närmsta på plats.

Kristin Kaspersens frisyr fotad bakifrån. Håret var uppsatt med flätor och vita blommor.

Kristins hår var uppsatt med vita blommor och delar av frisyren var flätad i tunna flätor.

Jenny Strömstedt – 2011

Jenny Strömstedt vid sitt bröllop 2011. Här i en vit klänning, brudbukett med vita och rosa rosor och utsläppt hår.

Journalisten Jenny Strömstedt och Niklas Strömstedt gifte sig i trädgården på Bomans Hotell i Trosa 16 juli 2011. Jenny valde att ha håret utsläppt och det stylades i mittbena med lockar.

Chalotte Perrelli – 2015

Charlotte Perrelli vid sitt bröllop 2015. Hon håller i en stor brudbukett med färgglada blommor. Klänningen är vit och besår av mycket spets. Slöjan är lång och i tyll.

Charlotte och Anders Jensen vigdes på det vackra slottet Château d'Esclimont i Frankrike i augusti 2015. Charlotte bar en klänning från lyxdesignern Elie Saab och håret var uppsatt i en stor och låg knut där hårslingorna fästes omlott.

Dominika Peczynski – 2018

Dominika Peczynski och Anders Borg gifte sig i Stockholm 2018. Dominika bär en vit brudklänning på bilden och en slöja i tyll.

PR-drottningen Dominika Peczynski och tidigare finansministern Anders Borg gifte sig i Stockholm den 3:e november 2018. Dominikas hår var uppsatt i en hög frisyr med mycket volym. Hon bar även en tiara från 1800-talet och bakom det fästes brudslöjan i tyll.

Foto: TT

Carolas stilresa genom åren – 25 bilder du förmodligen inte sett tidigare

Se också: 5 trendiga bröllopsdukningar att inspireras av
1:04

Efter reklamen: Se också: 5 trendiga bröllopsdukningar att inspireras av

(1:04)

Slå på ljud

Utvald läsning