Artikeln innehåller reklamlänkar

Solskydd för ansiktet – här är SPF-produkterna för alla hudtyper

23 apr, 2019 
AvCecilia Persson
Skydda ditt ansikte mot solens strålar med dessa solkrämer
Har du koll på vilken solkräm som passar just din hud? Vi har listat 22 olika produkter som skyddar ditt ansikte mot solens strålar - för alla hudtyper.
Annons

Solens strålar kan vara mer förödande än vad man tror. Vi utsätts för UV-strålar året runt, men nu under vår och sommar är vi extra utsatta. Huden i och kring ansiktet är nämligen väldigt tunn och det är viktigt att skydda den. Det finns många olika solkrämer som är anpassade för olika hudtyper, och ibland kan det vara svårt att veta vilken kräm man ska välja.

Vi har underlättat och gjort grovjobbet åt dig. Nedan hittar du 22 SPF-krämer som passar alla hudtyper. Scrolla ner för att hitta en favorit som passar just dig!

SPF-krämer med anti-age funktion:

decleor spf

Lätt solkräm med högt skydd från Decléor. Ska även skydda mot ålderstecken. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till Lyko).

Annons
eucerin spf

Dagkräm med anti-pigmenteringseffekt och SPF 30, från Eucerin. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till Lyko).

biotherm spf

Återfuktande solkräm med anti-age effekt, från Biotherm. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till Åhléns).

clinique spf

Ansiktskräm med SolarSmart-teknologi som absorberas snabbt och kan användas även på ögonområdet, från Clinique. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till butik).

Annons

SPF-krämer för normal eller blandad hy:

mizon spf

Solkräm för ansiktet som innehåller ämnen som inte ska täppa till porerna, från Mizon. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till Åhléns).

nuxe spf

Fuktgivande solskyddsfaktor för alla hudtyper, från NUXE. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till Åhléns).

SPF-krämer för torr hy:

akademikliniken spf

Mjukgörande kräm för ansiktet med hög solskyddsfaktor, från Akademikliniken. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till Meds).

Annons
clarins spf

Solskydd som återfuktar huden och ska skydda den mot både UVA- och UVB-strålar samt andra föroreningar med hög SPF 50, från Clarins. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till Ellos).

ultrasun spf

Återfuktande dagcreme med SPF 30, från Ultrasun. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till butik).

lumene spf

Återfuktande dagcreme med SPF 30 och lystergivande egenskaper, från Lumene. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till Ellos).

Annons

SPF-krämer för fet hy:

bioderma spf

SPF kräm från Bioderma för känslig hy som inte ger en fet hinna. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till Meds).

evy spf

Solskydd för ansiktet som kan användas på de flesta hudtyper men även känslig och acnebenägen hy, från Evy. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till Åhléns).

paulas choice spf

Solkräm som håller huden matt samtidigt som den återfuktar, från Paula's Choice. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till butik).

Annons
kiehls spf

Solkräm med en lätt formula som absorberas snabbt och som passar oren hud, från Kiehls. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till Åhléns).

SPF-krämer för känslig hy:

Solkräm från EVY som med fördel även kan användas av personer med soleksem eller solallergi. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till butik).

clinique spf

Oljefri mineralbaserad solkräm från Clinique. Den är genomskinlig på alla hudfärger och mild nog att använda runt ögonen. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till Åhléns).

Annons
hawaiian tropic spf

SPF med mycket högt solskydd för dig med extra känslig hud, från Hawaiiian tropic. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till butik).

avene spf

Vattenresistent solkräm för ansiktet som är speciellt utvecklad för torr och känslig hud, från Avène. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till Meds).

Solskydd för läpparna:

vichy spf läppar

Solstift som är vatten- och svettresistent från Vichy. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till Lyko).

Annons
aco sun stick spf läppar

Solcerat med återfuktande egenskaper från ACO. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till Meds).

hawaiian tropic spf läppar

Lipbalm som både ska vara återfuktande och skydda mot solen, från Hawaiian Tropic. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till Ellos).

elizabeth arden eight hour cream läppar

Solskydd för läpparna som både återfuktar och skyddar från Elizabeth Arden. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till Lyko).

Annons
by terry lip balm

Djupvårdande behandling för torra läppar och nagelband från By Terry. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till Lyko).

SVT's storsatsning Sanningen om hudvård reder ut vilken hudvård som fungerar bäst
SVT's storsatsning Sanningen om hudvård reder ut vilken hudvård som fungerar bäst
Annons