7 vanliga sminkmisstag som får dig att se trött ut

kvinna sminkar sig för att inte se trött ut
10 misstag nästan alla gör när de sminkar sig
1:9

Efter reklamen: 10 misstag nästan alla gör när de sminkar sig

(1:9)

Slå på ljud

”Tack och lov för concealer och mascara”, kan man känna en del dagar när för lite sömn tar ut sin rätt i ansiktet. Men det är inte alltid det blir rätt. Ibland kan smink också få oss att se tröttare ut.

7 vanliga misstag med smink som får oss att se trötta ut

Här är de vanligaste misstagen som du kanske vill undvika.

1 Grundar slarvigt

Att inte återfukta huden ordentligt innan man börjar sminka sig är ett säkert sätt att se både torr och trött ut. Speciellt om du redan är torr från början.

Smörj alltid in dig som steg ett innan du fortsätter med foundation eller annan sminkgrund.

2 Pudrar över lystern

Hud med lyster ser ofta piggare ut än hud täckt i puder. Så ett tips för att inte se trött ut kan vara att ta det lite lugnt med pudret och få det att se naturligt ut snarare än pudrigt.

Lite extra fin lyster kan man få med highlighters eller en foundation med fin glow.

3 Samma färg i hela ansiktet

Det här kan absolut fungera för att täcka mörka ringar under ögonen med mera. Men genom att definiera olika ansiktsdrag kan man se piggare ut. Det kan till exempel vara att markera ögonbrynen, ha på rouge vid kindbenen eller att skugga delar av ansiktet.

Det gäller också att välja en färg som verkligen passar ens hy för att ge ett piggt intryck.

kvinna sminkar sig

4 Markerar området under ögonen

En avvikande färg under ögonen, där man kan få påsar eller vara lite mörkare när man är trött, gör att området markeras och syns extra väl. Oavsett om det är i ljus eller mörk ton jämfört med övrig färg i ansiktet så kommer det att sticka ut.

5 Målar för svart kring ögonen

Att använda för mycket mörk eyeliner eller måla på brett med kajal kan göra att ögonen ser mindre, och tröttare, ut. Det kan också göra att eventuella röda inslag i trötta ögon framhävs mer.

Ta det lite lugnt med det mörka och sudda om det blir för mycket.

6 Väljer grå toner

Vill man framhäva grå och trötta toner så är just grå undertoner i smink bra för det. Alltså kan det vara något man vill vara försiktig med om man vill se piggare ut. Välj varmare färger istället då.

7 Låter ögonbrynen tynga ner

Om dina ögonbryn ser pigga ut så ökar chansen att du ser piggare ut också. Du kan vilja undvika att stråna går nedåt, och istället borsta dem uppåt och gladare.

Foto: TT

Utvald läsning