Makeupartisterna: Det här är de tre största concealermisstagen

Kvinna som applicerar concealer.
6 misstag att undvika för en vacker hy
1:08

Efter reklamen: 6 misstag att undvika för en vacker hy

(1:08)

Slå på ljud

Vet du vad du ska tänka på när du väljer och applicerar din concealer under ögonen? Det är inte alltid det lättaste men faktum är att om du till exempel väljer fel nyans på din concealer så kommer den att highlighta området du försöker täcka. Makeupartisterna Steve Kassajikian och Tanya Deemer har samlat de tre största misstagen du kan göra när du försöker täcka dina mörka ringar under ögonen.

1. Du väljer fel nyans

När du väljer concealer så bör du hitta en concealer som inte är för ljus och inte är för mörk. Makeupartisterna tipsar om att välja en concealer som är en nyans ljusare än din hudton, vilket hjälper till att highlighta området under ögat. Nästa steg är att välja rätt underton på din concealer – något som kan vara lite klurigare. Om du har en blå ton under ögat ska du ha en med underton av persikofärg och om du har har en lila ton ska du ha en concealer med gul underton för att balansera ut.

2. Du använder för mycket concealer

Ett vanligt misstag är att du lägger på ett för tjockt lager av concealer. Om du gör det så riskerar den att lägga sig i de tunna linjerna under ögonen och dra mer fokus till området under ögonen istället för tvärtom. Ett annat misstag på samma tema är att du väljer en concealer som är för tjock i konsistensen. Applicera ett tunt lager concealer med en lätt och återfuktande konsistens så är du hemma.

3. Du färgkorrigerar inte

Något som många missar men som du alltid borde göra, enligt makeupartisterna, är att kombinera din concealer med en colour corrector. Att bli av med det blå, röda och lila under ögonen kan nämligen göra underverk för ditt smink. Applicera först foundation, sedan concealer och toppa sminket med en color corrector – voilá så ser du pigg och fräsch ut igen!

Källa: Well + Good

Utvald läsning