Artikeln innehåller reklamlänkar

Så får du ditt hår att kännas tjockare – 9 produkter för tunt hår

Tunt hår? Aldrig mer!

Hösten har landat med buller och brak och det kan stundtals kännas lite mörkt och grått. Men ibland behöver man bara lite kärlek och omtanke från omgivningen för att gå från en torr och tråkig vardag till något alldeles speciellt –  och samma sak gäller för ditt hår!

Håret behöver helt enkelt också någon som lägger ner lite tid på att få det att blomstra igen, speciellt efter en sommar som kan slita på det mer än vad vi vågar tro. Kärleken som krävs behöver dock inte betyda dyra besök hos frisören, lyxiga inpackningar eller diverse olika förslag på hårförlängningar. Det finns nämligen tips och trix på saker som du kan investera i hemma – som både är enkla att använda och betydligt mycket billigare.

Men, letar du efter mirakelprodukter som får ditt hår att gå från tunt och livlöst till en hel lejonman på en gång är vi ledsen att berätta för dig att något sådant inte finns. Dock finns det produkter som hjälper till att skapa både volym och fyllighet – vilken kan ge illusionen och känslan av ett tjockare hår, och det kan räcka mycket väl för att ge ett resultat utöver det vanliga.

Nedan har vi listat några produkter i olika kategorier som kan vara en hjälp på vägen. Scrolla ner för att hitta dina favoriter!

Stylingkrämer som skapar volym och fyllighet

Det finns olika krämer som passar de flesta hårtyper. Om du har tunt hår eller letar efter något som ger volym direkt kan det vara bra att söka efter produkter som inte tynger ner håret – men som ändå skapar volym och fyllighet. Ett plus i kanten är om krämen skyddar mot värme!

Stylingcreme för tjockare och fylligare hår

Stylingkräm som ska öka tjockleken på tunna hårstrån för en ökad volym och fyllighet, från Living Proof. Här kan du köpa den (länk till butik).

Volymspray som passar tunt och fint hår

Stylingprodukt som ska stärka håret och ge det volym. Passar för tunt och fint hår, från Matrix. Här kan du köpa den (länk till butik).

Produkt som stärker tunt hår

Formande produkt som ska skydda mot värme. Produkten appliceras i håret efter tvätt för att stärka och ge det lyster, från Davines. Här kan du köpa den (länk till butik).

Schampo och balsam för tunt hår

Det kan kännas som en tråkig sak att lägga pengar på men det kan ge mer effekt än vad du tror. Testa dig fram i hårvårdsdjungeln men tänk på att alltid välja ett schampo och balsam som är framtaget för just din hårtyp – för bästa effekt.

Schampo och balsam för tunt hår som ska ge liv till det

Schampo och balsam som ska ge struktur och glans åt tunt hår som kan kännas livlöst, från REF. Här kan du köpa dem (länk till butik).

Schampo och balsam för tunt och skadat hår

Schampo och balsam speciellt utformade för tunt och fint hår som ska reparera och återbygga hårets textur, från Löwengrip. Här kan du köpa dem. (länk till butik)

Volymgivande schampo och balsam för tunt hår

Volymgivande schampo och balsam för tunt hår som har återfuktande egenskaper, från Tigi Bed Head. Här kan du köpa dem (länk till butik).

Volymspray för tunt och fint hår

Det finns som sagt inga mirakelprodukter som gör att ditt tunna hår blir avsevärt tjockare på en gång. Men om du suktar efter ett fylligt svall kan ett bra tips vara att investera i något som hjälper att få upp volymen på en gång – vilket kan ge illusionen av ett tjockare resultat. För att lyckas med det kommer en volymspray att vara din bästa vän. Se några utvalda favoriter här nedan.

Volysmpray som ska ge ökad fyllighet till tunt hår

Volymspray som ska tillföra ökad textur och fyllighet till håret samtidigt som den vårdar och stärker, från REF. Här kan du köpa den (länk till butik).

Volymspray från golwell som ska bidra med volym till tunt hår

Spray som ska bidra med önskad volym och fyllighet till ett tunt eller livlöst hår, från Goldwell. Här kan du köpa den (länk till butik).

Volymspray för tunt och fint hår från ABBA

Spray som innehåller aktiva ingredienser som ska hjälpa till att bygga upp tunt hår för att ge det volym och fin glans, från ABBA. Här kan du köpa den (länk till butik).

Bildkälla: TT/IBL

Läs mer:

14 fina och mysiga set vi vill bo i hösten 2019

Shoppingtips! Välj rätt stylingprodukt för din hårtyp

Shoppingtips! Välj rätt stylingprodukt för din hårtyp

Utvald läsning