Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

Så blir du av med träningsfinnarna – expertens bästa tips

02 feb, 2017 
AvAnaïs González Cruz
Plötsligt är de bara där, träningsfinnarna. Men det kan faktiskt vara ganska enkelt att bli av med dem.
Annons

En månad har gått på det nya året. Om du hållit fast vid nyårslöftet att träna mer så börjar du säkert känna av alla positiva förändringar som regelbunden träning innebär.

Men att snabbt öka antalet träningspass kan tyvärr medföra ett bekymmer: träningsfinnar.

Svett och smuts från gymmet som orsakar blemmor och utslag är relativt vanligt och oftast är det ganska enkelt att stävja problemet.

Rengöring är såklart a och o. Det absolut bästa är (inte helt oväntat) att tvätta dig med tvål och vatten direkt efter träningen för att inte täppa till porerna. Men ibland hinner man helt enkelt inte. Dessutom föredrar många att duscha hemma i lugn och ro.

duscha
Att duscha direkt efter träningen är alltid att rekommendera.

Oavsett situation stavas lösningen micellärt vatten, enligt New York-baserade dermatologen Jessica Weiser. Rengöringsprodukten innehåller laddade partiklar som snabbt drar åt sig orenheter och annat skräp på huden, ungefär som en magnet.

Annons

Eftersom halten av alkohol och andra kemiska ämnen är låg samtidigt som den återfuktar huden har den micellära rengöringen blivit något av en helig graal inom skönhetsbranschen.

Detta ”mirakelmedel” finns både som våtservetter och i flytande form, där du häller ut vätskan på bomullsrondeller.

Läs också: Så blir du av med pormaskarna för gott

När det är bråttom från gymmet kan du snabbt torka av dig på de områden som känns extra svettiga för att förebygga finnar. Bra för huden – och din allmänna hälsa.

Överflödig svett som lämnas på kroppen en längre tid kan faktiskt orsaka värre problem än dålig hy och oangenäm kroppslukt.

– Värme och fukt är en perfekt grogrund för bakterier och svamp. Svett på hudytan kan i längden leda till staphinfektioner, acne och även svampinfektioner, förklarar Weiser, enligt Allure.

Kort sagt. Duscha helst. Men ett paket micellära våtservetter i gymväskan är aldrig fel!

Läs också: De 10 bästa hudorden för en frisk, fräsch hy

Foto: Shutterstock

 

5 vanliga hudproblem och hur du blir av med dem

Att bevaka matens GI-värde kanske påverkar både vikt och hud?
Att bevaka matens GI-värde kanske påverkar både vikt och hud?

Läs också: 5 vanliga hudproblem och hur du blir av med dem

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons