Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

Så ofta ska du rengöra dina hårborstar – för att slippa det här

06 mar, 2021 
AvAino Oxblod
hårborstar i olika färger
Brukar du slarva med att rengöra din hårborste är du nog inte ensam. Men nu sprids det en video som visar hur smutsig en vanlig hårborste är – och det är riktigt äckligt.
Så här rengör du din hårborste för att slippa snusket!
Annons
5 tips för tjockt och glansigt hårBrand logo
5 tips för tjockt och glansigt hår

Det är lätt att slarva med att rengöra sina skönhetsredskap – sminkborstar får ofta vänta alldeles länge på en tvätt. Men medan alla vet att man borde tvätta sminkborstarna, så är det nog många som inte ens tänker på att hårborsten förtjänar samma behandling.

Se ocksådet här kan hända om du inte tvättar smink- och hårborstar.

Nu sprids det en video på en kvinna som rengör sina hårborstar – och resultatet är hårresande.

– Brukar du rengöra dina hårborstar? Vi vet alla att man borde göra det med jämna mellanrum, men egentligen ska man göra det varannan vecka, säger kvinnan i videon, som plockats upp av The Mirror.

Hon visar hur hon börjar med att rensa bort så mycket hår hon bara kan från borsten, först med händerna och sen med hjälp av en kam.

Annons

Hårborsten är så smutsig att vattnet blir brunt

När borstarna är rensade ska man lägga dem i ett litet bad, förslagsvis i handfatet. I videon häller hon i bakpulver och schampo, som hon jobbar in i borstarna.

– Jag jobbade in det i borstarna och sen lät jag dem dra i vattnet. Med en gång började vattnet färgas brunt och äckligt. Jag lät dem ligga i 30 minuter innan jag tog ut dem, säger kvinnan i den virala videon.

Efter att ha tömt ut vattnet, som alltså är alldeles brunt utan att kvinnan brukar färga håret eller använda massa hårprodukter, så sköljer hon av dem noggrant för att få dem ordentligt rena.

När du gjort allt det här med din borste lägger du dem bara för att lufttorka, så har du en ren och fin hårborste igen.

Foto: TT

Annons