Ny studie: Vill du se yngre ut? Drick vin!

Det är många som är ute efter att se några år yngre ut och metoderna för att göra det är många. Allt från anti rynk-krämer och skönhetsingrepp till olika kosthållningar och levnadssätt har provats av människor världen över.

I en studie publicerad i The American Society of Human Genetics kan den härligaste lösningen på problemet ha presenterats. Enligt forskare vid University of Iowa kan 1-2 glas vin per dag leda till ett hälsosamt åldrande.

Läs även: Hälsovinster med vitt vin? Jo, det finns!

Att alkohol skyndar på åldrandet verkar bara stämma om man dricker en större mängd än 1-2 glas/dag – men också om man dricker färre glas än så. Lagom är alltså bäst, enligt studien.

Även om studien menar att färre än ett glas vin per dag skulle vara negativt för vårt åldrande finns det andra fördelar med att inte dricka alkohol dagligen. Bättre sömn, minskad tolerans mot alkohol, finare hy och ökad energi är några av dem.

Med andra ord: vill du gärna dricka ett glas vin till middagen är det okej, men att dricka 1-2 glas vin per dag kanske inte är den bästa lösningen.

 

Vin är lika bra som burpees – fast för hjärnan

Träna hjärnan med vin.

Läs också: Vin är lika bra som burpees – fast för hjärnan

 

 

Utvald läsning