Mode & skönhet: 5 saker det snackas om just nu

Jennie Sandberg och en tjej som blåser snö

Nostalgi med snowjoggers som kommit tillbaka, fuktgivande concealers och hudvård baserad på nordisk havreolja – här är de allra hetaste snackisarna inom mode och skönhet just nu. MåBra:s chefredaktör och tillika skönhetsredaktör Jennie Sandberg listar här fem saker det pratas lite extra om.

Se också: Vitaminer för hud och hår - här är de viktigaste!

Vitaminer för hud och hår – här är de viktigaste!
1:33

Efter reklamen: Vitaminer för hud och hår – här är de viktigaste!

(1:33)

Slå på ljud

1. Nya spår i klassiska snowjoggers

Ja du läste rätt! Cirkeln är sluten och 80-talets varmaste sko är tillbaka, om än lite uppdaterad. Versionen från Rubber Duck värmer lika gott, men ger bättre stöd till foten än den lite mer slappare modellen som vi vrickade fötterna i för 40 år sedan. Färgerna är också lite sobrare, från khaki till svart och marinblå men känslan är den samma: Du drar på dem blixtsnabbt, fixerar med kardborren på sidan och är ute – redo för en snygg promenad i minusgrader. Finns på Stadium i storlekarna 37-41 för 899 kr.

Snowjoggers

2. Plastbanta

Vi ser det överallt: Fler aktörer byter till smartare plastförpackningar, eller tar bort förpackningen helt, och hittar nya alternativ till plast. Att hantera plasten så cirkulärt som möjligt, det vill säga återvinna och återbruka men också ersätta med andra material, är ett globalt omställningsarbete. Ett exempel är Jordans tandborstar, som finns i 100% återvunnen plast eller i utstansat mönster som gör att bara hälften så mycket material krävs vid tillverkningen.

Jordans tandborstar

3. Snabb hjälp för piggare blick

Mörka ringar under ögonen är en vanlig syn i badrumsspegeln så här års. En enkel räddning är KVD:s Good Apple Concealer, med en fuktgivande och heltäckande effekt. Applikatorn är gjord för att efterlikna fingertoppen, vilket gör det lätt att punktmarkera andra områden än under ögat. Trots täckningsgraden, som till och med lovar dölja tatueringar, blir slutresultatet varken pudrigt eller kakigt. 330 kr på kicks.se

KVD:s Good Apple Concealer

4. Nyhet som är snäll mot hud och plånbok

Att ta hand om vinterhuden ska inte behöva kosta skjortan. Det har Apotek Hjärtat tagit fasta på när de relanserar Apolosophy Sensitive, där ingen produkt kostar mer än 160 kr. Serien är baserad på nordisk havreolja som mjukgör och vårdar skör hud. Dessutom har samtliga produkter uppdaterats med ingrediensen hyaluronsyra, som säkrar fuktnivåerna den årstid det behövs som mest.

Apolosophy Sensitive,

5. Många upplever att de får sämre hy på vintern

En undersökning gjord på uppdrag av Idun Minerals visar att 70 procent av kvinnorna upplever att de får sämre hy under vinterhalvåret. Över 60 år har vi främst besvär med klåda och rinnande ögon medan kvinnor i åldern 18–45 år har störst problem med rödflammig hy och finnar.

Foto: Peter Assarsson

Utvald läsning