Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

Malin Berghagen: Därför vägrar jag använda botox

30 apr, 2021 
AvAino Oxblod
Malin Berghagen ligger på en trappa i solen
Malin Berghagen tycker om att åldras, och ser rynkor som ett tecken på visdom.
Därför har hon tagit ett aktivt val att inte använda sig av botox för att försöka släta ut sina ålderstecken.
– Det blir en konstant stress om man ska jaga rynkor, säger hon till Aftonbladet.
Annons
10 kändisar som vägrar plastikoperationBrand logo
10 kändisar som vägrar plastikoperation

Att åldras som kvinna i rampljuset är inte helt enkelt. Många kvinnliga skådespelare och medieprofiler vittnar om hur åldrandet blir ett problem för att få fortsatta jobbuppdrag, och att använda sig av botox eller andra föryngrande skönhetsingrepp har på vissa håll blivit mer regel än undantag.

Men Malin Berghagen, 54, vill inte spruta in nervgift för att slippa ålderstecken – i stället ser hon åldrandet som något vackert.

I en intervju med Aftonbladet säger hon att hon så klart reflekterar över sitt eget åldrande, men i positiv bemärkelse.

– Det är oundvikligt, men jag tänker inte på det som något negativt. Jag sa i en intervju när jag var runt 30 att jag längtade efter att få min mormors händer. Ålder är ju visdom. Men vi kommer att dö och att bråka med det kommer bara att göra att vi blir äldre av oro och stress. Jag hade min oro när jag var runt 50. Jag var på Costa Rica och skulle fylla år och hade massor av folk runt omkring mig som var lyfta och botoxade och jag tänkte ”är det dit jag är på väg?”. Det blir en konstant stress om man ska jaga rynkor, säger hon till tidningen.

Annons

Malin Berghagen: Det är vackert med rynkor

Även Malins lillasyster Kristin Kaspersen har varit tydlig med att hon gillar rynkor och tycker det är vackert – något Malin håller med om. Hon menar att det handlar om att hitta förhållningssätt till åldrandet där man fokuserar på det positiva med att bli äldre.

– Ja, det är ju vackert. Det handlar om att acceptera att livet går åt det hållet. Det är mycket onödigt kämpande om man ska försöka stoppa det hela tiden. Man får hitta sätt att hantera det på för det är klart att man i perioder nojar över åldern. Man får bara omfamna det och istället tycka att det är härligt att man har levt.

Foto: TT

Annons