Malin Berghagen börjar blogga på MåBra: "Som en fikastund med Malin"

malin berghagen blogg måbra

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev
0:59

Efter reklamen: Testa yoga – här är 5 anledningar

(0:59)

Hälsa är ett av Malin Berghagens största fokusområden i livet – att äta mat som kroppen behöver, göra val som är i samklang med naturen och yoga för att hitta sin sanning. Därför tycker hon att det känns som helt rätt val att nu börja blogga hos MåBra.

– Jag vill vara på en plats som speglar den jag är som person, berättar Malin Berghagen.

Själv mår hon som allra bäst när hon är snäll mot såväl sig själv som andra. Ödmjukhet är ett av hennes värdeord och divalater ligger inte för henne – Malin har fått höra att människor som träffat henne för första gången blivit överraskade över att hon är så trevlig.

– Folk antar kanske att kända personer är divor, men det ligger ju hos dem. Jag har två föräldrar som har fötterna på jorden och har alltid haft mina värderingar. Mamma sa alltid att du ska vara mån om de du möter, du vet aldrig när du möter en ängel, berättar Malin Berghagen.

Bodde på Mallorca

Efter sex år på Mallorca flyttade Malin hem till Sverige igen i början av 2018, bland annat för att kunna umgås mer med sin mamma Lill-Babs Svensson, under hennes sista tid i livet.

I dag är Malin bosatt i Stockholms innerstad, men åker så ofta hon kan till sommarhuset i Järvsö, som hon och systern Kristin Kaspersen ärvt efter mamma. Det är dock inte otänkbart att hon flyttar utomlands igen i framtiden – när världsläget tillåter.

– Jag saknar granngemenskapen från min tid på Mallorca. Och värmen – jag tycker att det är för kallt i Sverige och fryser hela tiden. Jag sakar att odla apelsiner i februari, det är ett annat liv att ha mer sol och ljus, säger hon.

malin berghagen måbra

Malin Berghagen iklädd klädesmärket Coconut milk by Stajl, som hon är ambassadör för.

Foto: Pernilla DanielssonI slutet av 2020 släppte du boken Frihet – att leva sin längtan. Vad kan du berätta om boken?

– Den handlar om att jobba med sig själv och alla rädslor och beteenden vi har som begränsar oss. Hur kan jag hjälpa mig själv att komma förbi dessa mönster för att kunna leva det liv jag vill leva?

Vad betyder yogan för dig?

– Jag började yoga när jag var 31 år och var på en plats där jag inte mådde så bra. Yogan hjälpte mig att landa i mig själv och känna efter vad jag behöver. Den har en jätteviktig plats i mitt liv, dagligen. Yoga handlar inte bara om den fysiska formen, det är meditation i rörelse.

Hur har coronapandemin påverkat dig?

– Jag har blivit ännu mer hård kring att äta mat som är bra för naturen och sopsorterar mer än någonsin. Pandemin har bevisat att vi faktiskt kan göra skillnad för miljön. Jag äter nyttigare för att stärka immunförsvaret, promenerar till jobbet och är ute mer i naturen. Och jag ringer min pappa oftare, så vi har fått en bättre relation. Jag tror att coronan har gjort att vi blivit mer måna om de äldre, vi kan inte ta dem för givet.

Vad kommer vi att kunna läsa om i din blogg?

– Jag kommer att dela mycket av mitt liv, mina tankar och betraktelser som jag tror att andra kan känna igen sig i. Jag delar med mig av recept på hälsosam mat och träning. Det blir som en fikastund med Malin.

Läs Malin Berghagens blogg här.


MALIN BERGHAGEN

Ålder: 54 år
Bor: Stockholm och Järvsö
Gör: Författare, influencer och yogainstruktör
Familj: Fästmannen Martin och barnen Linn, Isak, Christopher och Love
Aktuell: Som ny bloggare på mabra.com

Foto: Pernilla Danielsson

Redaktionens tips

Kändisarnas bästa tips: Så håller vi kärleken vid liv

Malin Berghagen om hur sorgen efter Lill-Babs påverkat hennes hälsa

Malin Berghagen: Läkarna tyckte att mamma skulle göra abort

Dela på: