Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

MåBra testar: Senaste metoderna mot celluliter

15 maj, 2011 
Vi har testat bästa metoderna för släta ben.
Finns det hjälp mot gropar och apelsinhud? MåBra har låtit sju kvinnor prova de senaste metoderna och crèmerna mot celluliter. Så här gick det!
Annons

 

Cellulitbehandlingar på salong

VelaShape

Betyg: 3

Testare: Charlotte Lindahl

Ålder: 31

Yrke: Studerande

Bor i: Stockholm

Antal behandlingar: 6

Minskning av lårets omkrets: Ingen

Om metoden: En vakuumsug som kombineras med radiovågor, infrarött ljus och djupmassage. Behandlingen ska tömma fettcellerna på slaggämnen. Metoden fungerar inte på alltför överviktiga personer.

Smärtfaktor: Ju fler celluliter man har, desto mer känns behandlingen. Första behandlingen gör ont, sedan har huden vant sig. Man kan få blåmärken och ömhet i benen efter första behandlingen.

Pris: 18 000 kr.

Var? Akademikliniken, Stockholm.

Så gick det: Efter tredje behandlingen ser jag fortfarande ingen förbättring av mina celluliter. Lättnaden är därför stor när jag vid den femte behandlingen faktiskt kan se skillnad! På närbilder ser mina lår slätare ut även om celluliterna fortfarande finns kvar. När vi tar nya kort efter den sista behandlingen tycker jag att några celluliter blivit djupare medan andra har blivit mindre. Skillnaden är alltså ganska liten och syns bara på nära håll. Omkretsen har inte minskat, vilket kan bero på att jag har viss övervikt.

Annons

 

LPG Lipomassage

Betyg: 5

Testare: Lotta Hammarberg

Ålder: 50

Yrke: Marketing manager på bank

Bor i: Täby

Antal behandlingar: 12

Minskning av lårets omkrets: Från 58 till 53 cm, alltså 5 centimeter! Midjemåttet minskade med 6 cm!

Om metoden: Mekanisk bindvävs- och lymfmassage som görs med vakuumtryck. Behandlingen ökar blod- och lymfcirkulationen, dränerar ut vätska och får fettcellen att släppa ifrån sig fettsyror.

Smärtfaktor: Nej, tvärtom. Behandlingen är jätteskön.

Pris: 7 300 kr.

Behandlare: Dermodellkliniken, Stockholm.

Så gick det: Gropigheten på låren är borta! Huden är mycket stramare och till och med magen är slät. Behandlingen är fantastiskt skön, man kan bara ligga och koppla av. I några moment känner man att muskulaturen får en genomkörare. Jag har en härlig känsla av tillfredsställelse när jag går från salongen. Massageterapeuten var väldigt undervisande om hur huden fungerar och vad jag ska tänka på för att behålla smidigheten i huden. Har jag möjlighet att fortsätta behandlingarna kommer jag absolut att göra det!

Annons

 

Cellsonix

Betyg: 4

Testare: Maria Jonsson

Ålder: 30

Yrke: Affärschef

Bor i: Borås

Antal behandlingar: 5

Minskning av lårets omkrets: 2 cm

Om metoden: Högintensiva ultraljudsvågor skickas ner i hudvävnaden där de dränerar ut vätska och fett. Används bland annat av svenska sjukhus för att strama upp huden efter stor viktnedgång.

Smärtfaktor: Ja, lite. Det sticker och gör ont där låren är som hårdast.

Pris: Cirka 900 kr per gång.

Behandlare: Hud & Kroppsharmoni i Borås.

Så gick det: Jag var skeptisk före behandlingen eftersom ingenting har hjälpt mot mina gropar tidigare. Nu märkte jag snabbt att det hände något. Framför allt rumpan blev slätare och fick en fast, fin form. Benen blev mindre gropiga. De blev både fastare och mjukare på samma gång. Till och med min sambo ser en skillnad efter behandlingen!

 

Weyergan’s cellulitkur

Betyg: 5

Testare: Mona-Lis Norburg Cannavo

Ålder: 47

Yrke: Konferensvärdinna

Annons

Bor i: Danderyd

Antal behandlingar: 10

Minskning av lårets omkrets: Ingen

Om metoden: Konceptet bygger på tre steg: Lymfdränage, aktivering av fettförbränningen och stärkande av bindväven. Till detta används bland annat en Vacustyler som stärker bindväven och Body Wrapping som är fettförbrännande. Kuren skräddarsys efter varje kund. Produkter för hemmabruk och kost- och träningsrådgivning ingår också.

Smärtfaktor: Huden sugs in i munstycken med vakuumtryck och det känns lite obehagligt när munstyckena arbetar. Efter tredje behandlingen känns det inte lika mycket.

Pris: 9 900 kr.

Behandlare: Centralbadet, Stockholm.

Så gick det: Nu är ridbyxlåren borta, huden är uppstramad och slät. Nästan alla gropar har försvunnit, bortsett från några små som sitter glest från varandra. Skillnaden syns och känns redan efter fyra behandlingar. Efter de tio gångerna som ingår i kuren känns det som om kroppen har blivit renad inifrån och ut. Jag känner mig lättare, piggare och svullnaden i benen har försvunnit. Jag är jättenöjd!

Annons

 

Cellulitcrèmer

Nimue Body Contouring Gel

Betyg: 3

Testare: Eva Boholm

Ålder: 52

Yrke: Journalist

Bor i: Stockholm

Skillnad i lårets omkrets: Minus 2 cm.

Om crèmen: Innehåller koffein och nikotinsyra, som stimulerar cirkulationen, minskar fettdepåerna och stramar upp.

Pris: 448 kr.

Så gick det: Efter tre veckors kvällssmörj känns låren helt klart slätare. Det känns verkligen att det händer något med huden efter insmörjning. Den har blivit len, fast och smidig. I kombination med diet och motion har crèmen fungerat bra. Låren har ”krympt” från 56 till 54 centimeter, men det beror mest på att jag har gått ner ett par kilo i vikt.

 

Korres Black Tea and Verbena Cream Gel

Betyg: 2

Testare: Birgitta Berndtsdotter

Ålder: 44 år

Yrke: Grafisk formgivare

Bor i: Lidingö

Skillnad i lårets omkrets: Ingen

Om crèmen: En gelé som ska få kroppen att släppa ifrån sig fett. Ska ge en minskning av lårets omkrets med 1,7 centimeter på två månader.

Annons

Pris: 396 kr.

Så gick det: Det kändes som en bra morgonrutin att smörja in låren. Crèmen var skön men jag har inte sett några resultat efter en dryg månads användning. Dock har jag slarvat lite, men det känns som om det inte skulle gjort någon skillnad även om jag varit flitig. Hög lyxkänsla, alltså, men ingen effekt.

 

Gatineau Body Sculpting Perfect

Betyg: 2

Testare: Åsa Nylander

Ålder: 32

Yrke: Mingelexpert

Bor i: Stockholm

Skillnad i lårets omkrets: Ingen

Om crèmen: Gelé som rollas in i huden med en roller. Ska vara fettdränerande och smälta fettet i fettcellerna. Innehåller koffein och rödtång.

Pris: 398 kr.

Så gick det: Crèmen doftar gott och känns lyxig men efter en månads regelbunden användning ser jag fortfarande inget synligt resultat och inte heller är det någon skillnad när jag mäter omkretsen på mina lår. Kanske är det så att huden känns lite fastare precis när jag använt crèmen men det gör den också när jag använder min vanliga hudlotion.

 

Annons