Miljövänligt och högt spf – här är nytt solskydd!

miljövänligt solskydd från Kronans Apotek

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Redan nu är det dags att börja smörja ansikte och händer med solskydd. Vårens strålar är starka och vi rör oss ute mycket, så fort dagarna är varmare. I sommar, när det kan bli många timmar i solen och vi exponerar stora delar av vår hud är det ännu viktigare med ett bra skydd över hela kroppen!

Därför ska du använda solskydd

Den allra vanligaste orsaken till malignt melanom är att man har bränt sig flera gånger i solen. Det är nämligen UV-strålarna som skadar våra hudceller. Därför är det viktigt att alltid skydda sig från dem, redan från tidig vår när solen är som starkast.

Nu lanserar Kronans Apotek en egen serie solskydd, som är tillverkat i Sverige, godkänd av Asthma Allergy Nordic och dessutom har en miljövänlig förpackning gjord av socker och av återvunnen plast.

Solskydd Kronans Apotek miljövänligt

I serien finns det solskydd för både vuxna och barn. De går de aldrig lägre än SPF 30 i styrka, är parfymfria och veganska samt har både UVA- och UVB-solskyddsfilter. De har dessutom gjort en ansiktskräm för vuxna, som vårdar och återfuktar huden i ansiktet som ofta exponeras mest av de skadliga strålarna. Nu har två av produkterna släppts, se nedan. Resten av serien kommer inom kort att dyka upp.

Kronans Apoteks miljövänliga solskydd

Sollotion kronans apotek spf 30

En sollotion för hela kroppen med e-vitamin som motverkar ålderstecken som framkommit av solskador. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction)

Solskydd för barn Kronans Apotek

Ett vattenresistent solspray med SPF 50+ för både kroppen och ansiktet. Speciellt framtagen för barns känsliga hud. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction)

LÄS MER:

Bra bronzingprodukter med solskyddsfaktor

Så sminkar du dig säkert i sommar – 19 produkter med solskyddsfaktor

Redaktionens tips
Dela på: