Indiska ändrar storlekarna: "Plaggen har varit för trånga"

Indiska breddar storleksspannet på sina plagg, både uppåt och nedåt. Från och med nu kommer majoriteten av alla plagg att finnas i storlekarna 34 till 50 istället för den tidigare standarden 36 till 46, och det är kundernas kritik som har lett till förändringen.

– Vi har fått mycket feedback från våra kunder gällande passform, framförallt att plaggen har varit för trånga. Jag bär själv våra kläder varje dag och har känt mig obekväm i att plagg har suttit för tajt över armar och byst, eller känslan att inte kunna ha den storleken som jag vanligtvis bär. Det är en milstolpe att nu kunna presentera plagg som är konstruerade efter hur den kvinnliga kroppen faktiskt ser ut och jag gläds över att kunna välkomna alla kunder tillbaka, säger Karin Lindahl, VD på Indiska.

Undantaget från de nya storlekarna är byxor med fast midja som kommer att fortsätta att gå efter det gamla spannet.

Läs mer: Inget mer plus size på Lindex – nu blir stora storlekar standard

Förutom att ändra storlekarna har Indiska gjort en översyn av modellerna som visar deras kläder på bilder, och nu utlovar de en större variation av kroppstyper framöver.

– Vi vill att alla kvinnor ska ha möjlighet att handla hos oss. Hela vårt sortiment ska vara tillgängligt för alla kroppsformer och storlekar, inte bara utvalda plagg eller delar ur kollektionen, säger Sofie Saberski, marknadschef på Indiska.

nya modeller med olika kroppstyper efter kritiken mot Indiska

Indiska har infört såväl större som mindre storlekar efter kritiken. Här är bilder från höstkollektionen som är först med det nya storleksspannet. Foto: Indiska

Läs också: Därför ska du inte hänga upp dig på klädstorleken

Indiska inför större och mindre storlekar och fler kroppstyper på modellerna efter kritik.

I bilderna från höstkollektionen har Indiska valt en större variation av kroppstyper än innan. Foto: indiska

De nya storlekarna finns i butik och på webben från och med lanseringen av höstkollektionen i början av augusti.

Indiska har gjort flera omtag den senaste tiden, bland annat stängdes ett 20-tal butiker runtom i landet efter julhandeln förra året. Förra hösten, efter ett par års kris för Indiska, köpte den nuvarande VD:n Karin Lindahl ut den ursprungliga ägarfamiljen Thambert.

Läs mer: Beth Ditto: ”Vi ser en revolution kring storlekar, raser och underrepresentation”

Artikeln publicerades först på ELLE.

 

Utvald läsning