HudvårdHårvårdNagelvårdShoppingTräningskläder

Hollywoodstylistens 10 bästa hårtips – som kommer revolutionera din hårrutin

14 jun, 2021 
Vänster: Kvinna som tvättar sitt hår. Höger: Kvinna som lockar håret.
Många eftersträvar det perfekta hårsvallet, men det kan vara svårt att hitta rätt i djungeln av tips och produkter. Därför har Måbra samlat hollywoodstylisternas bästa hårtips, för vem har bättre koll än de?
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Fixa snabba festlockar - stylisten visar hurBrand logo
Fixa snabba festlockar - stylisten visar hur

Många av oss spenderar mycket pengar, tid och energi på vårt hår – vi söker information om hur man får det perfekta svallet och lägger pengar på dyra produkter och frisörbesök. Men nu är det slut på det, ta del av toppstylisternas knep och spara både tid och pengar.

1. Blås ut torrschampot

Torrschampo kan ju vara en av världens bästa och mest användbara produkter. Men visste du att du ska blåsa ut torrschampot ur håret efter användning? Det visste nämligen inte vi. Enligt experter ska man applicera torrschampot vid hårrötterna och sedan blåsa bort produkten med en hårtork. Genom att blåsa bort produkten blir du av med smuts och fett.

Se ocksåenkla knepet som lär ditt hår att bli mindre fett.

Annons

2. Applicera hårinpackning innan träning

När du tränar och svettas kan saltet i svetten torka ut ditt hår. Många applicerar hårinpackning efter träning men enligt proffsen är det bättre att göra det innan. Om du applicerar hårinpackning innan träningen förseglas fukten i ditt hår och risken att håret blir uttorkat minskar.

3. Använda schampo mer sällan

Använder du schampo varje gång du duschar? Gör inte det. Att använda schampo för ofta torkar ut håret och gör det svårt att få glansigt och återfuktat. När det börjat bli skitigt tipsar experterna istället om att använda torrschampo och att sätta upp håret i en toffs.

4. Blås ditt hår med kall luft

När du torkar ditt hår med en hårtork avsluta med att blåsa håret med kall luft. Genom att göra detta blir håret glansigare, i alla fall tillfälligt.

5. Använd inte balsam i hela håret

Brukar ditt hår kännas fettigt direk efter en hårtvätt? Testa då att inte applicera balsam i rötterna utan bara i längderna. Rötterna återfuktas av kroppens naturliga oljor, därför behövs inte balsam där utan bidrar endast till att tynga ner håret.

Annons

LÄS OCKSÅ: Årets bästa varmluftsborste – här är bäst i test 2022 (länk till ELLE)

6. Byt ställning på locktången

Det finns många olika sätt och verktyg att få lockigt hår. Om du lockar håret med locktång – testa att hålla locktången horisontellt istället för vertikalt. Det skapar, enligt toppstylisterna, de finaste lockarna.

7. Silverschampo + återfuktande schampo

Blont hår blir ofta torrt snabbt och börjar dra åt gula toner. För att undvika problemen – tvätta alltid håret med en tredjedel silverschampo och resterande del återfuktande schampo. På så vis undviker du både torrt och gult hår, win win.

8. Använd dina fingrar

Blir ditt hår lätt trassligt? Skippa kammen eller borsten och red ut det med fingrarna, speciellt om håret är blött. Att använda fingrarna är skonsamt för håret och om man har lockigt hår skapar det dessutom fin definition av lockarna.

9. Sätt upp håret försiktigt

Att sätta upp håret för hårt kan göra stor skada på ditt hår. Om du sätter upp håret för hårt så kan det, enligt proffsen, i längden leda till skallighet och andra problem eftersom det tunna håret runt hårlinjen skadas. Så ta det försiktigt!

10. Torka håret med en t-shirt

Istället för att använda en handduk testa att torka håret med en gammal t-shirt i bomull. Blött hår är ömtåligare än torrt hår och handdukens fibrer kan därför vara för hårda, en t-shirt är ett mycket snällare och mer skonsamt alternativ.

Källa: Best Life

Annons