Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

De 6 värsta sakerna du kan göra mot ditt hår

11 mar, 2021 
de värsta sakerna du kan göra mot ditt hår
Vill man ha friskt, fräscht, glänsande hår så krävs det att man tar hand om det. Här är vanliga misstagen som du nog gärna vill undvika.
Annons
Största misstagen du kan göra med ditt hårBrand logo
Största misstagen du kan göra med ditt hår

Blir ditt hår lätt slitet? Eller kanske går det lätt av när du borstar det? Då kanske du bör se över dina hår-rutiner. Här är sex av de värsta sakerna vi kan göra mot vårt hår, enligt hårexperter och The healthy.

1 Tvätta håret för ofta

Om du tvättar håret för ofta så minskar skyddet från de naturliga oljorna som håller håret friskt. Det kan göra håret skört och det går lättare av.

Ungefär tre gånger i veckan kan vara lagom att tvätta håret, beroende på vad du har för typ av hår.

2 Skölja håret i för varmt vatten

Precis som håret kan skadas av värme från plattänger och hårtorkar så kan riktigt varmt vatten ge samma effekt. Du kan absolut skölja ur ditt schampo i varmvatten, men var försiktig så det inte är hett.

Skölj gärna håret med kallt vatten efter att du har sköljt ur balsamet.

3 Hoppa över värmeskydd

Värmeskydd hjälper till att skydda håret, samtidigt som det kan göra håret extra lent och glansigt. Att skippa det innan du fönar håret, plattar till det eller lockar det är som att sola utan solskydd.

kvinna borstar och fönar håret efter dusch
Du har väl i värmeskydd i håret innan du fönar det?

4 Ha balsam vid hårrötterna

Du behöver inte balsam i håret närmast huvudet, det räcker om du har det från nacken och nedåt. Det är i yttersta delarna av håret som det mest slitna håret, som behöver mest fukt, finns.

5 Borsta håret när det är blött

När håret är blött är det extra skört och går lätt av om man försöker borsta det. Borsta hellre håret före du duschar och var försiktig med håret efter duschen.

6 Färga håret för ofta

Att göra slingor i håret, eller färga det, kan slita rejält på ditt hår. Därför behöver håret tid för att återhämta sig så mycket som möjligt mellan varje färgning.

Vänta gärna cirka sex veckor, eller mer, mellan varje tillfälle.

Källa: The Healthy Foto: TT

Annons