Stjärnfrisören: "Den grå revolutionen gör kvinnor ännu vackrare"

jack martin grått hår
Slå på ljud

Varför dölja dina gråa strån – när du istället kan vara stolt över och göra det bästa av dem? Att bli gråhårig behöver inte vara negativt, menar stjärnfrisören och hårfärgsexperten Jack Martin, som specialiserat sig på att få gråhåriga kvinnor att bli vackra i håret.

Jack Martin, som är utbildad i Paris men verksam i Kalifornien, menar att han ofta får kritik av frisörkollegor som menar att han motarbetar dem genom att uppmuntra kvinnor att behålla sina silverstrån.

En gråhårig revolution

"Vissa hårstylister håller inte med mig när jag stöttar idén om att bli silverfärgad. De hävdar att den här nya revolutionen kommer skada vår bransch", skriver Jack Martin på instagram.

Detta resonemang är helt fel, menar han, eftersom du då riskerar att förlora de kunder som inte vill täcka över sina grå strån med färg. Istället bör frisörer stötta de kunder som vill behålla sina silverstrån och hjälpa dem att bli så vackra i håret som möjligt.Behöver inte färga lika ofta

Jack Martin tar upp ett exempel med en kund som brukade färga håret var tredje eller fjärde vecka. Istället för att fortsätta täcka över sina grå hår uppmuntrade han henne att låta den naturliga färgen växa ut – och förstärkte till och med den grå looken genom att rama in ansiktet med silverfärgade slingor, något som fick henne att se mer "glamorös och iögonfallande" ut, enligt frisören.

"Hon kommer fortfarande till mig var tredje månad för att bättra på silverfärgen och hon köper fortfarande hårprodukter, så istället för att förlora denna vackra kund stöttade jag hennes önskan och gjorde henne ännu vackrare än förut", skriver han. "Hon känner sig vacker utan att känna sig låst till att färga håret var tredje-fjärde vecka."

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)
Får friskare hår


Att färga håret så ofta som många äldre kvinnor gör för att täcka sin grå utväxt sliter enormt mycket på stråna och gör håret torrt och skadat, menar Jack Martin. Jobbar man med, istället för emot, den naturliga hårfärgen räcker det oftast med en touchup var tredje eller var fjärde månad. Mindre tid på salongen, mindre pengar på hårvård – och stråna blir både friskare och vackrare.

Läs fler av Jack Martins tips för gråhåriga kvinnor här.

Foto: @jackmartincolorist/Instagram, TT