Artikeln innehåller reklamlänkar

Gilleon blev modell när hon var 53 – nu frontar hon H&M:s badkampanj

Hon är en av kvinnorna som frontar H&M:s badkampanj, men Gilleon McLeod, 60, har inte alltid jobbat som modell.

Under nästan hela sitt yrkesliv har hon stått i kulisserna och stylat otaliga modeplåtningar. Men en dag förändrades allt.

Läs mer: Modellen Ashley Graham ger ut bikinilinje för alla kvinnokroppar

Gilleon minns att klienten inte var nöjd med hur fotograferingen gick och efter att modellen gått föreslog klienten att Gilleon skulle ställa sig framför kameran. Då var hon 53 år och sedan dess har hon kombinerat stylistyrket med att extraknäcka som modell.

– Det var jätteläskigt första gången. När jag växte upp hade jag svår akne och jag har alltid varit väldigt blyg, men jag har fått mer och mer självförtroende, säger hon till H&M Magazine (länk till H&M).

Läs mer: De slutade retuschera sina modeller – nu gör klädmärket succé

– Jag kan inte beskriva hur mycket modellandet har förändrat mitt liv. Jag har fått mycket bättre självkänsla och jag är stolt över att jag inte använder botox. Det känns så främmande för mig och jag är nöjd med hur jag ser ut. Och se på mig nu – nu gör jag en baddräktsfotografering.

Gilleon berättar att hon gärna bär baddräkt i 50-talsstuk och matchar med ett par solglasögon när hon vill känna sig glamourös på stranden och en sportigare bikini när hon badar.

– Huvudsaken är att jag känner mig snygg och att plaggen sitter bra. Men om du själv är bekväm i det du bär spelar det egentligen ingen roll hur det ser ut.

Artikeln publicerades ursprungligen på Femina.se

Utvald läsning