4 saker att leta efter när du vill ha en fuktkräm för torr hud

Hand håller burk med fuktkräm.

Hälsoverktyg

Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Recept
Veckans meny
Nyhetsbrev

Du som har torr hud upplever kanske att problemet blir värre vintertid. För även om ens hudtyp till stor del handlar om ärftlighet, så påverkar en del yttre faktorer också – bland annat vinterns stora temperaturväxlingar och torra inomhusluft.

Viktigt med en bra fuktkräm till ansiktet

Torr hud har lätt att blossa upp, klia och fjälla. Den kan reagera med eksem, även om det är ovanligt just i ansiktet. Att tvätta ansiktet med vanlig tvål kan förvärra läget eftersom tvål tvättar bort det naturligt skyddande fettlagret från huden.

Lösningen heter fukt, fukt och mera fukt, och det lättaste är att tillsätta detta genom en bra fuktkräm. Kolla efter de här fyra ingredienserna när du ska köpa en fuktkräm:

  • Karbamid/urea
  • Glycerol
  • Propylenglykol
  • Hyaluronsyra

Här är 9 bra fuktkrämer för torr och känslig hud:

Natural Moisturizing Factors +HA, 30 ml, The Ordinary

Fuktkräm från The Ordinary.

Silikonfri, återfuktande ansiktskräm med bland annat triglycerider, urea, ceramider, fosfolipider, glycerin, sackarider, natrium-PCA och hyaluronsyra.
Läs mer och köp här. (reklamlänk från Tiddly)

CALM Restoring Moisturizer, 60 ml, Paula's Choice

Fuktkräm från Paula's Choice.

Mjukgörande fuktkräm som motverkar rodnad och torrhet. Innehåller bland annat jojobaolja och havre. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Apprl)

Ultra Facial Cream, 50 ml, Kiehl's

Fuktkräm från Kiehl's.

Glacialt glykoprotein och squalane från oliv förbättrar fuktnivån hos alla hudtyper, även känslig, med denna kräm, som passar bra när årstiderna skiftar. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Apprl)

Idun Day Cream Dry Skin, 50 ml, Idun Minerals

Fuktkräm från Idun Minerals.

En kräm som innehåller fuktbindare som glycerin och PCA och är förstärkt med hyaluronsyra som återfuktar torr hud. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Adtraction)

Facial Moisturizing Lotion, 52 ml, CeraVe

Fuktkräm från CeraVe.

Med tre essentiella ceramider, niacinamid och hyaluronsyra för att binda fukt. Innehåller dessutom spf 25, och är en lätt och parfymfri fuktkräm för ansiktet. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Adtraction)

Apoliva Sensitive dag- och nattkräm

Dagkräm och nattkräm från Apoliva.

Dag- och nattkräm med mjukgörande shea- och rapsolja, fuktbevarande hyaluronsyra samt vårdande och lugnande allantoin och vitamin E. Båda är oparfymerade. Läs mer och köp här.

Face Intense Moisture Day Cream, 60 ml, Apolosophy

Fuktkräm från Apolosophy.

En dagkräm berikad med karbamid och mjölksyra som vårdar, återfuktar på djupet och bevarar den naturliga fuktbalansen hela dagen. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Tiddly)

Face Sensitive Balance Cream Oparfymerad, 50 ml, ACO

Fuktkräm från ACO.

Parfymfri och mild dagkräm som stärker, skyddar och återfuktar. Med en krämig formula anpassad för torr och känslig hy, som verkar balanserande och gör huden mindre känslig för yttre påverkan. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Tiddly)

Intensive Moisture Face Cream, 30 ml, L300

Fuktkräm från L300.

Lätt dagkräm med hjälper huden behålla sin fuktbalans under 24 timmar. Innehåller karbamin och är vegansk. Läs mer och köp krämen här. (reklamlänk från Adtraction)

Foto: TT

...

Läs mer:

Dermatologen: Så hittar du bästa hudcrèmen – för din hudtyp

Återfukta mera! 15 duscholjor för torr och känslig hud

Akuthjälp mot torr hy – 10 feta ansiktskrämer

Dela på:

Mer inspirerande innehåll från oss på MåBra: