Frisören vägrar klippa av håret – 13 timmar senare är förvandlingen total

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev
1:01

Efter reklamen: 5 tips för tjockt och glansigt hår

(1:01)

Kayley Olsson, frisör i den amerikanska delstaten Iowa, fick en dag in en kund vars hår många hade sagt var bortom räddning – men hon ville inte ge upp hoppet.

Frisörbesökaren var en 16-åriga tjej som varit svårt deprimerad under flera års tid, något som satt sina spår i hennes hår. Under sommaren hade håret blivit så smutsigt och tovigt att det verkade omöjligt att göra något åt, och med skolstarten runt hörnet så behövde hon får ordning på håret. 16-åringen bad därför Kayley Olsson att raka av allt hår – i tron om att det inte gick att rädda.

På Facebook berättar Kayley om det speciella mötet.

”Hon hade hamnat i läget att hon kände sig så låg och värdelös att hon inte ens kunde borsta håret, hon berättade att hon bara klev upp för att gå på toa. Hon börjar skolan om några veckor men hennes skolbilder tas nu. När hon klev in hos oss sa hon att vi skulle klippa av allt för att hon inte står ut med smärtan av att kamma it det, och hon kallade sig själv värdelös för det. Det krossade ärligt talat mitt hjärta och vi försökte all vi kunde för att det här barnet skulle få behålla sitt hår”, skriver hon i det uppmärksammade inlägget.

Håret förvandlades på 13 timmar

Frisören och hennes kolleger lade ner mycket tid på att få ordning på håret. Det tvättades, trasslades ut, klipptes och färgades. Efter 13 timmar på två dagar blev resultatet otroligt – och när 16-åringen skulle åka och ta sitt skolfoto så var det med ett leende på läpparna.

”Efter att ha varit här åtta timmar igår och fem timmar i dag så har vi äntligen fått den har vackra tjejen att le och känna att hon är värd någonting. Hennes sista ord till mig var ’jag kommer faktiskt le på skolfotona i dag, du fick mig att känna mig som mig själv igen”, skriver Kayley Olsson, som också uppmuntrar alla att ta depression och psykisk ohälsa på allvar.

Källa: Relay hero.

Dela på: