Artikeln innehåller reklamlänkar

Expertens 5 bästa tips mot torr vinterhy - och produkterna som hjälper!

Hudvårdsprodukter och kvinna som tar sig i ansiktet
Så får du finare hud – 5 tips
Slå på ljud

Undersökningen, som består av svar från 1045 kvinnor landet runt, visar att torrhet (72 procent) är det vi kvinnor främst upplever problem med under vinterhalvåret. På plats två och tre i listan hamnade rinnande ögon(34 procent) och klåda (21 procent), följt av besvär med en rödflammig hy (18 procent).

Det kalla och torra klimatet gör helt enkelt att ansikte, huvud, ögon – som vi inte på samma sätt skyddar med kläder – tar lite extra stryk.

– Under vintern utsätts huden för större påfrestningar på grund av temperaturväxlingarna och den kalla och torra luften. Det är därför viktigt att använda extra mycket näring och fukt för att hjälpa hudens skyddande barriärer, säger Caroline Thunstedt, kemist och makeup-artist på IDUN Minerals.

Expertens fem bästa tips mot vintertorrhet

1. Investera i en mirakelolja - eller serum

– Investera i en bra olja eller ett rikt serum som är räcker hela vintern. Smörj in ansikte och hals innan du somnar för att mjukgöra och ge fukt över tid. Olja kan även användas för torra läppar, en irriterad hårbotten eller på torra armbågar och nagelband.

2. Använd nattmask

– Ersätt nattkrämen med en nattmask två till tre gånger i veckan för att balansera och ge huden extra mycket fukt och glow.

3. Sheasmör för särskilt torra partier

– Använd gärna ett läppbalsam med sheasmör för torra, fnasiga läppar eller andra torra partier.

4. Återfukta torra ögon

– Rinnande ögon är ett vanligt fenomen på vintern när ansiktet utsätts för kyla och blåst eftersom det produceras mer tårvätska för att skydda ögonen. Ögondroppar och vattenfast mascara hjälper ögonen att hålla sig återfuktade och hindrar svarta mascararänder.

5. Ta hand om hårbotten

– Det är inte bara hyn som kan klia under vintern – även hårbotten är känsligare. Addera en hårmask till rutinen ungefär en gång i veckan och glöm inte heller olja eller en leave-in produkt.

7 produkter som räddar hår och hud i vinter

I samma undersökning svarade var femte kvinna att det är svårt att hitta produkter för sin hy under vintern. I hopp om att göra det lite enklare har vi därför rotat fram sju prisvärda tips på riktiga fuktbomber!

Loelle Mandelolja

Loelle mandelolja

Loelles näringsrika mandelolja är rik på E-vitamin, omega 6 & 9 och absorberas långsamt av huden vilket gör den idealisk för torr och narig vinterhud som behöver extra skydd mot väder och kyla.

Oljan är mjukgörande, fuktbevarande och hjälper till att återställa torr hud samt lindra och lugna klåda och eksem. Oljan går att använda på hela kroppen och passar en torr, mogen och känslig hud. Den är också så pass mild att den även fungerar att använda som babyolja.

Köp den här! (länk till butik)

IDUN Minerals Serum

IDUN Minerals Serum

IDUN Minerals serum ger huden en intensiv återfuktning under hela dagen. Serumet är fullproppat med vitaminer och innehåller hyaluronsyra. Kakao- och sheasmör hjälper också till att göra huden len och maximalt återfuktad.

Köp den här! (länk till butik)

Beauté Pacifique Nattmask

Beauté Pacifique Nattmask

En härlig nattmask som bygger upp hudens fuktdepåer och motverkar torr vinterhy. Den innehåller flera fukthållande ingredienser som bildar en vattenhållande barriär i hudens ytskikt.

Instant Hydrating Mask kan också användas som nattkräm för att låsa in fukt och bibehålla en optimal återfuktning hela dagen.

Köp den här! (länk till butik)

Nuxe Läppbalsam

Nuxe läppbalsam

Suveränt läppbalsam från Nuxe för riktigt torra och spruckna läppar. Härliga ingredienser som sheasmör, honung och vegetabiliska oljor ger näring, reparerar, lugnar och skyddar även de mest fnasiga läppar.

Kan även användas på torra armbågar eller andra torra partier på kroppen. Balsamet innehåller också Vitamin E, vilket motverkar ett tidigt åldrande.

Köp den här! (länk till Kicks)

Systane Ultra Ögondroppar

Systane Ultra Ögondroppar

Systane Ultras smörjande ögondroppar passar torra, trötta, rinnande eller irriterade ögon. Produkten utlovar en förstärkt smörjande effekt vilken känns behaglig i ögonen - och minskar rinnandet.

Köp dem här! (länk till Meds)

IDUN Minerals Hår- och hårbottenspray

IDUN Minerals Leave-In Treatment Scalp & Hair

Helt parfymfri leave-in spray från IDUN Minerals som ger intensiv fukt till hår och hårbotten samt motverkar en torr och irriterad hårbotten. Innehåller flertalet vårdande ingredienser som sheaolja, vitamin B och E, AHA-syra.

Köp den här! (länk till butik)

Maria Nila Hårolja

Maria Nila Hårolja

Maria Nilas prisbelönta arganolja både mjukgör, återfuktar och stärker håret. Den absorberas snabbt in och reducerar frissighet. Oljan gör håret smidigt samt skyddar mot UV-strålning och bevarar din hårfärg.

Köp den här! (länk till Nordicfeel)

...

Läs mer:

MåBra väljer: Årets bästa skönhet

Knepet bakom Jennifer Lopez skönhet som du har hemma i köket

Larm om farliga ingredienser i hudvård – så orolig behöver du vara

Utvald läsning