ANNONSSAMARBETE MED EUCERIN
Artikeln innehåller reklamlänkar

Experten tipsar: Så får du en strålande hud under klimakteriet

Det sägs att man blir klokare, lugnare och mer självsäker ju äldre man blir – men över tid förändras också vår huds behov och det är inte alltid det upplevs som en lika positiv förändring. Plötsligt binder huden inte fukt lika bra, den känns slappare och kanske får man fler synliga pigmentfläckar. Det finns både yttre och inre faktorer som påverkar huden under och efter klimakteriet. Allt detta är fullständigt normalt och är bland annat till följd av att hudens egen produktion av kollagen och hyaluronsyra avtar.

– Den hormonella påverkan i huden gör att den blir torrare, skörare och får mindre elasticitet och spänst. Det ger ofta mer rynkor och slappare hud, men också en skörare hudbarriär. Det är också vanligt att huden med åldern får fler solfläckar som visar sig som lite större pigmentfläckar, säger Eucerins hudvårdsexpert Caroline Martinsson.

Jackie Sheehan är 58 år och arbetar som modell för Golden Age Models och hon har tidigare synts i Eucerins kampanj ”Min bästa tid är nu”.

Under klimakteriet märkte Jackie att hennes hud förlorat en viss spänst och lyster och att hon fick hyperpigmentering i ansiktet och på sina händer.

Jackie Sheehan

Jackie Sheehan.

– Bortsett från en kort period av störd sömn och de fysiska förändringarna i min hud, kändes det ändå befriande och spännande att börja ett nytt kapitel, med vuxna barn och med mer tid för mig själv. Det var verkligen bättre att komma in i klimakteriet än vad jag hade trott!

Den mogna huden behöver extra omvårdnad

– Huden behöver extra fukt och fett för att ge stadga till hudbarriären och eftersom man också lättare blir solkänslig är det viktigt med ett högt solskydd. Om man sedan vill öka spänsten i huden och minska pigmentfläckar i ansiktet är det viktigt med kollagen och elastin-stimulerande ingredienser samt Thiamidol som reducerar och förebygger hyperpigmentering, förklarar Caroline Martinsson.

Det största problemet med huden för Jackie är just torrheten, särskilt den som kommit runt ögonen samt pigmenteringen.

– Men det viktigaste med min hud är att den känns smidig och ordentligt återfuktad, förklarar hon.

Upplev skillnaden med Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity

Jackie har testat Eucerins nya guldserie Hyaluron-Filler + Elasticity. En hudvårdsserie framtagen för att stötta den mogna hudens behov.

Jackie Sheehan

Produkterna innehåller bland annat Hyaluronsyra som återfuktar huden och fyller ut linjer och rynkor och ger stöd åt hudbarriären. Dessutom ett Kollagen-Elastin-komplex som hjälper till att öka hudens egen produktion av både kollagen och hyaluronsyra. Patenterad Thiamidol både förebygger och reducerar befintlig hyperpigmentering som påverkar uppkomsten av solfläckar.

– Guldserien är helt klart de bästa produkterna jag har använt hittills. Hyperpigmenteringen har bleknat och min hud känns väl återfuktad och smidig. Kombinationen av serumet och dag- och nattkrämerna återfuktar verkligen huden, säger Jackie.

Jackies tips till strålande hud

  • Rengör och återfukta morgon och kväll
  • Sov
  • Drick mycket vatten

En bra hudvårdsrutin är viktigt

Eucerins hudvårdsexpert Caroline Martinsson säger att en riktigt bra hudvårdsrutin som man använder dagligen ger det allra bästa stödet för huden.

– Det gäller att vara konsekvent i sin omvårdnad av huden. Ett solskydd är också viktigt att addera till hudvårdsrutinen för att minska risken för solskador.

Hudvårdsrutin - morgon:

DermatoClean Cleansing Milk
Hyaluron-Filler + Elasticity 3D Serum
Hyaluron-Filler + Elasticity Eye Cream SPF20
Hyaluron-Filler + Elasticity Day Cream SPF15 eller SPF30
Sun Photoageing Control SPF50

Hudvårdsrutin - kväll:
DermatoClean Cleansing Milk
Hyaluron-Filler + Elasticity 3D Serum
Hyaluron-Filler + Elasticity Eye Cream SPF20

En komplett hudvårdsserie

Eucerin

Eucerins guldserie Hyaluron-Filler + Elasticity är en komplett hudvårdsserie för ansiktet som återfuktar huden på djupet, ger en ökad lyster och spänst. Dessutom reducerar och motverkar serien numera även pigmentfläckar tack vare Eucerins egen patenterade och aktiva ingrediens Thiamidol. Både dag- och nattcreme innehåller nu Thiamidol som effektivt motverkar och förebygger pigmentering redan efter två veckor.

Produkterna i serien innehåller hög- och lågmolekylär Hyaluronsyra som återfuktar huden och fyller ut linjer och rynkor. Ögoncreme, Dagcreme SPF 15 och SPF 30 och nattcreme har även fått ett nytt Kollagen-Elastin komplex. Det ökar hudens egen produktion av Huyaluronsyra och Kollagen, samt stöder cellförnyelsen. För en mer återfuktad, slät och strålande hud.

Köp 2 produkter och få 25% rabatt hos Apoteket Hjärtat (gäller till 21/5.)

Shoppa Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity här (länk till Apotek Hjärtat)

Utvald läsning