HudvårdHårvårdNagelvårdShoppingTräningskläder

Experten: Så vet du vilken typ av lugg du ska välja

07 sep, 2021 
Kvinna med svart hår, lugg och en sax i handen/ Kvinna med blont hår och lugg.
Hösten är förändringarnas tid, oavsett om det handlar om stora livsförändringar eller utseendeförändringar. Varför inte testa att klippa lugg till exempel? MåBra guidar dig till vilken typ av lugg du bör välja.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Så väljer du rätt frisyr för din ansiktsformBrand logo
Så väljer du rätt frisyr för din ansiktsform

Frisören Samantha Stonehouse möter då och då kunder som funderar på att klippa lugg, men att veta i vilken typ av lugg man passar är inte alltid det lättaste. Samantha ger sina bästa tips på vilken lugg som passar bäst till vilken ansiktsform.

Fyrkantigt ansikte

Om du har ett fyrkantigt ansikte bör du undvika en hård och skarp lugg. Testa istället att klippa en mjukare lugg som är längre på sidorna av ansiktet och ramar in det. Ett annat alternativ är en gardinlugg.

Runda eller hjärtformade ansikten

Är ditt ansikte runt eller hjärtformat? Då passar du bäst i en hård och skarp lugg.

Ovalt ansikte

Om du har ett ovalt ansikte så har du tur, då passar du nämligen lika bra i en hård och skarp lugg som i en lite mjukare lugg.

Annons

Din lugg bestämmer fokuset i ditt ansikte

När du väljer vilken stil på lugg du ska ha är en av de viktigaste sakerna att komma ihåg att längden på luggen bestämmer vilken del i ansiktet fokuset hamnar på. Till exempel: En kort lugg kommer att lägga fokus på dina ögonbryn eller glasögon, en lång lugg som går över ögonbrynen kommer att lägga fokus på dina ögon och en gardinlugg drar uppmärksamheten till din näsa eller dina kindben. En bra lugg bör rama in och dra fokus till dragen du gillar, inte ta över eller täcka ansiktet.

Hårtexturen spelar också roll

Samantha Stonehouse berättar att det inte bara din ansiktsform som påverkar vilken stil på lugg du borde välja utan även texturen på ditt hår. Det är nämligen inte alltid som din vision passar din hårtyp och din livsstil.

Om ditt hår är tjockt så kan det bli svårt att ha en kort lugg eftersom den måste tunnas ut mycket för att ligga platt. Har du tunt hår däremot kanske det inte fungerar så bra med en tung lugg då det finns för lite hår att jobba med. Slutligen, det viktigaste tipset av alla – rådgör alltid med din frisör innan du klipper dig, hen är ju trots allt experten.

Källa: Chatelaine

Se även: Årets skönhetskalendrar!

Foto: TT

Annons