Experten: Därför är arganolja bra för huden

03 dec, 2012 
Katharine L’Heureux är grundare av Kahina Giving Beauty och specialist på hudvård med arganolja. Vi frågar henne om arganoljans fördelar!
Annons

Varför är arganolja bra för huden?

– Arganoljan är väldigt rik på antioxidanter och omega-fettsyror, som bevarar huden elastisk och reducerar linjer. Den tas upp snabbt av huden och kladdar inte. Växtsterolerna i oljan är även bra mot akne. Den kan lindra eksem, rosacea och psoriasis också.

Arganolja – skönhetsmiraklet alla talar om

Det finns en mängd arganoljor på marknaden, hur hittar man en som håller måttet?

– Genom att lukta på den! Den ska dofta lite nötigt med inslag av oliv. Om arganoljan inte doftar alls har man renat den och då har en del av näringen försvunnit. Om den lukta illa är den sannolikt av dålig kvalitet.

Vilken arganprodukt skulle du rekommendera för nordisk hy på vintern?

– Jag bor i New York och vintern där påminner om den nordiska. Jag kan inte leva utan Kahina Serum! Den är väldigt fuktande – och så doftar den himmelskt av kamomill och ylang ylang.

MåBra testar: Arganolja för trötta vinterhår

Annons

Kan nötallergiker använda arganolja?

– Oljan kommer visserligen från ett träd med nötter, men den skiljer sig från till exempel jordnötsolja på så sätt att man inte får reaktioner. Men är du nötallergiker, testa en liten mängd på din hud först.

Hur håller man huden i form på vintern?

– Använd solskydd och glöm inte att exfoliera huden en gång i veckan för att slippa glåmighet.

Vad står Giving Beauty i produktnamnet för?

– Framför allt betyder det att den arganolja jag använder kommer från kvinnokooperativ Marocko. Det betyder att kvinnor får jobb och en anständig lön. En del av vår vinst går till olika stödjande verksamheter för kvinnorna.

 

Psst! Du missar väl inte vår vinstspäckade julkalender? Varje dag fram till julafton kan du vinna exklusiva priset – bland annat kit med arganoljeprodukter. Läs mer på mabra.com/julkalender!

 

AV: Vivvi Alström

BILD: Thinkstock

Annons