Detta är ditt viktigaste ansiktsdrag – enligt forskning

Det viktigaste ansiktsdraget som får ditt ansikte att stå ut i mängden är varken dina ögon, din näsa eller dina röda läppar – utan dina ögonbryn. Förutom att de tillsammans med dina andra drag uttrycker dina känslor hjälper de även människor att känna igen ditt ansikte, visar forskning. Ur en evolutionär synpunkt skyddar de dessutom ögonen från svett och smuts.

I en studie vid University of Lethbridge i Kanada fick deltagare se 25 bilder på kändisar utan ögon och sedan ytterligare 25 på kändisar utan ögonbryn. Deltagarna kunde identifiera över hälften, 56 procent, av kändisarna utan ögon, medan de kände igen färre, 46 procent, av kändisarna utan ögonbryn.

Läs också: Ge ansiktet ett lyft med snygga ögonbryn

Att ögonbrynen är så viktiga kanske inte överraskar med tanke på hur populära olika behandlingar för att skapa ett par perfekta ögonbryn blivit. Kändisar som Cara Delevingne, Cindy Crawford och Lily Collins har spätt på trenden ytterligare med sina karakteristiska tjocka, mörka bryn.

Fortfarande osäker på om ögonbryn verkligen är så viktiga? Sajten 9GAG har publicerat bilder på kändisar utan ögonbryn – och det är verkligen en stor skillnad! Här nedan ser du Benedict Cumberbatch och Jennifer Lawrence.

Läs också: Så enkelt fixar du vårsnygga ögonbryn

Källa: Yahoo! Beauty, Harper’s Bazaar

Artikeln publicerades först på Femina.

 

 

Utvald läsning