HudvårdHårvårdNagelvårdShoppingTräningskläder

Det finns 5 olika rumptyper – vilken är din?

07 jun, 2017 
Thowe Wagner Larsson
Din rumpas form är föränderlig och ser olika ut under olika perioder av ditt liv. Hur du tränar, om du har fött barn, vad du äter och mycket annat påverkar rumpans form. Enligt Matthew Schulman, plastikkirurg i New York, finns det fem olika rumptyper i hela världen. Hitta din rumpform och se vilka trosor som är skönast för just dig.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Inlägget innehåller affiliate-länkar till återförsäljare.

Visste du att det finns fem olika former som världens alla rumpor kan kategoriseras inom? Det säger Matthew Schulman, plastikkirurg i New York, som har undersökt över 50 000 olika rumpor från 35 länder under sin karriär.

Läs också: Shoppa hem Sofi & Frida Fahrman somriga Ellos-kollektion!

Enligt doktor Schulman bestäms formen på din rumpa av flera saker. Förhållandet mellan bäckenet och höftbenen, mängden kroppsfett och placeringen av det, storleken på de underliggande sätesmusklerna och hur dina muskler är fästa vid lårbenet spelar allt in för hur din rumpa ser ut.

5 olika rumptyper – och den trosmodell som är skönast för just dig:

(Givetvis är det helt upp till dig själv vilken trosmodell du föredrar, men detta kan vara ett steg på vägen om du inte har hittat vad du gillar ännu!)

1. Fyrkantig form

Om linjen mellan dina höftben och utsidan av dina lår är relativt rak har du en fyrkantig rumpa. För att undvika det ofrivilliga ”kalsongrycket” där trosorna åker in i rumpan bör du undvika trosor med hög midja. Däremot är stringtrosor, boxertrosor och briefs helt rätt för dig.

Annons

2. V-form

En vanlig form för kvinnor med breda axlar och väldigt smala höfter är V-formen. Den går att identifiera genom att titta på linjen mellan bäcken och höfterna och se hur de vinklar inåt. För dig med V-formad rumpa är briefs, hipsters och andra högt skurna trosmodeller bekvämt.

3. A-form

A-formen är vanlig hos kvinnor med päronformade kroppar där överkroppen är smalare än underkroppen. Den skönaste trosmodellen för dig är trosor som har större hål för benen, åtminstone om du – precis som många päronformade kvinnor – har något bredare lår. Trosor i stretchig spets eller helt sömlösa trosor är skönast för dig.

4. Rund form

Den runda formen går att träna till sig genom att stärka sätesmuskulaturen. Med starkare rumpmuskler får du det där extra plutet som kändisar som Beyoncé och Kim Kardashian har. Den skönaste trosmodellen för dig är stringtrosor och briefs med en söm i mitten av trosan där bak. Gå gärna upp en storlek för ytterligare komfort.

5. Upp och ner-formen

Den här formen liknar ett hjärta som är upp och ner och den har mer volym på utsidan av höfterna. Lågt skurna trosor som briefs och boxers är helträtt för dig eftersom de ger dina skinkor ett extra lyft.

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Källa: Cosmopolitan

Illustrationer: Veronica Collignon

Annons