Aerie hyllas för valet av modeller i nya underklädeskollektionen

Nya kollektionen från Aerie hyllas för sin mångfald bland modellerna.

Det amerikanska underklädesmärket Aerie, som ägs av företaget American Eagle, lanserade i dagarna en kampanj för att visa upp sin nya kollektion. I kampanjen syns många kvinnor med flera olika bakgrunder – bland annat sitter en av modellerna i rullstol, en annan har en insulinpump och en tredje har en synlig stomipåse. En av kvinnorna har hudsjukdomen vitiligo, en sjukdom som innebär att hudens pigment stegvis faller bort, en annan har kryckor och en annan visar upp sitt kroppshår.

Läs också: Reklamkampanjen vill normalisera kvinnlig kroppsbehåring

För att hitta modeller till kampanjen efterlyste Aerie kvinnor på sociala medier och bad dem skicka in videoklipp där de motiverade varför de ville vara en del av kampanjen. Närmare 2 000 kvinnor skickade in ansökningar och sedan valdes 57 kvinnor ut – alla i olika åldrar, kroppstyper och funktionsvariationer.

– Våra senaste modeller är en del av vårt varumärkes fortgående uppdrag att visa verkliga, autentiska och oretuscherade kvinnor, som är kärnan för allt vi gör, säger Jennifer Foyle, marknadschef för Aerie, till Abc news.

Efter att kampanjen rullats ut har företaget hyllats i sociala medier, och flera personer lovordar den inkluderande underklädeskampanjen.

– Att se det här från Aeries hemsida betyder så mycket för mig. Den här modellen är inte bara vacker, utan har samma typ av sjukdom som mig. Jag älskar att se bred representation, skriver en kvinna på Twitter.

Läs också: Monki gör kampanj fylld med härlig girl power

– Jag grät när jag såg det här i dag. Tack Aerie för att ni gör min dotter lite mindre osäker på sin diabetes, skriver en mamma på Twitter.

– Att se det här betyder så mycket för mig. Den här modellen är inte bara vacker, hon har dessutom samma sjukdom som jag. Jag älskar att se sådan här mångfald representeras, skrev en annan kvinna på Twitter.

Läs också: Alternativa H&M-kampanjen hyllas nu av tusentals

Källa: Abc news, Expressen Foto: Aerie

Utvald läsning