Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

7 hudvårdsappar som du måste ladda ner!

28 aug, 2017 
Erika Bergman
Nu för tiden finns det appar för allt och just därför är det kanske föga förvånande att det finns appar även för hudvård. Vad som däremot kan vara förvånande är att de faktiskt fungerar. Här är apparna som kommer förändra din hudvård.
Annons

Det finns ett flertal appar för hudvård som kan hjälpa dig med allt du behöver veta för att hålla hyn i toppskick. Du kan få tillgång till skräddarsydda råd och dermatologisk hjälp direkt i mobilen — utan att lägga ett enda öre på ett personligt möte där du blir påtvingad att köpa massa produkter.

Här är apparna som kommer förändra din syn på hudvård.

RYNKL

Har du någonsin undrat om dina anti-age-produkter egentligen fungerar? Nu behöver du inte undra längre. Den här appen kan inte enbart lokalisera din rynkor och spåra deras utveckling, den kan till och med beräkna var du kommer få rynkor i framtiden så att du kan påbörja behandling innan rynkan i fråga har uppstått. Appen ger dig även tips på hur du kan justera din livsstil för att se yngre ut.

Läs också: De 10 bästa hudorden för en frisk, fräsch hy

Skinbetter
Bara ta en selfie, skapa en hudprofil och låt appen göra sin grej. Appen skannar din hy för att identifiera dina främsta hudproblem, allt från rynkor till igentäppta porer, och ger därefter rekommendationer på vilka hudvårdsprodukter du bör använda dig av för att behandla dina åkommor.

Annons

Stash

Den här appen håller koll på alla dina smink- och hudvårdsprodukter och kan bland annat ge dig en notifikation när utgångsdatumet på dina produkter närmar sig. Appen kan även beräkna hur lång tid det kommer ta för dig att använda upp dina produkter så att du vet när du ska köpa ny bodylotion så att du slipper komma på det själv när du precis ska smörja in dig.

Läs också: Bästa tipsen: Så sminkar du dig till perfekt hy

Thinkdirty

Den här appen kan avgöra hur giftiga dina skönhetsprodukter är. Mycket smidigare än att googla upp alla konstiga ord från innehållsförteckningen. Det enda du behöver göra är att skanna produktens streckkod eller söka i appens databas efter produktens namn. Appen rankar då produktens ingredienser på smutsskalan på en skala från ett till tio.

SunZapp

Det här är exakt vad vi behöver under soliga stranddagar för att slippa att mötas av en illröd tomat i spegeln dagen efter. Den här appen analyserar din hudtyp, räknar ut vilken solskyddsfaktor du behöver och säger till när det är dags att applicera ett nytt lager.

Annons

Läs också: Solskydd – 10 myter och sanningar

My water balance

När din kropp är uttorkad så märks det tydligt på din hy. Bland annat fina linjer och mörka ringar under ögonen framträder. Den här appen ger dig påminnelser om att dricka vatten när det behövs och räknar ut hur mycket du ska dricka för att täcka ditt dagliga behov.

Sleepbot

Det finns en anledning till varför termen skönhetssömn har blivit ett vedertaget begrepp. Om du inte sover tillräckligt så tar din hud stryk. Men med den här appen kan du hålla en sovlogg så att du vet huruvida du får tillräckligt med sömn eller inte. Appen kan även spela in ljud (för dig som pratar i sömnen), och kontrollera hur mycket du rör dig i sömnen. Appen tar även reda på hur din sömncykel ser ut och vilken tid som är bäst för dig att stiga upp om morgonen.

Artikeln publicerades först på Femina.

 

Sov dig snygg! Knepen för din bästa skönhetssömn

Läs också: Sov dig snygg! Knepen för din bästa skönhetssömn

 

Annons