Patrick Ekwall om livet med dottern Tindra – efter hustruns död

Patrick Ekwall: Så pratade jag med vår dotter efter Hannahs borgång
1:30

Efter reklamen: Patrick Ekwall: Så pratade jag med vår dotter efter Hannahs borgång

(1:30)

Slå på ljud

Att fortsätta leva som "vanligt" efter Hannahs död är svårt, menar Patrick Ekwall – men hon hade aldrig accepterat något annat.

Han och dottern Tindra försöker få ihop en vardag, samtidigt som de jobbar med sorgen efter Hannah.

Patrick träffar en traumaterapeut som hjälper honom med råd och stöd, och för egen del är han nöjd med stöttningen.

Det har varit svårare att hitta rätt för Tindra. Patrick berättar att skolan inte riktigt var beredd på att hantera den här situationen med en skolkurator som bara jobbar tisdagar.

Patrick Ekwall om dottern Tindras behov av stöd

– Tindra mår kanske också dåligt en torsdag. Jag har förståelse för att det är ett svårt ämne, men det tar inte bort faktorn att Tindra behöver stöd. Det är jättesvårt att veta hur Tindra mår eftersom hon inte riktigt kan berätta det. Hon vet mycket mer än vad vi tror och samtidigt är det rätt mycket som hon inte alls förstår, säger han och fortsätter:

– Barn är så annorlunda från vuxna, hon kan vara jätteledsen fyra minuter och sedan se en kanin på gatan och vara glad i två veckor. Jag får en känsla av att hon mår bättre och bättre och nu är i någon sorts acceptans även om hon inte vill det.

Hannah och Patrick bestämde sig för att prata öppet om bröstcancern, både för att undvika spekulationer och för att kunna hjälpa andra.

– Hannah var mycket social och hade en stor krets med människor som hon kände, dessutom drar det så kallade kändisskapet till sig spekulationer och för att slippa tissel och tassel bestämde vi oss för att öppet berätta vad som händer och hur vi mår. Hannah hade också många ”bröstsystrar” i samma situation som stöttade varandra och var till stor hjälp för henne. Hannah fortsatte hela tiden att vara öppen och många människor hörde av sig och tackade för att vi berättade. Jag har fortsatt dela vår historia efter Hannahs bortgång och det har i allra högsta grad varit givande, säger Patrick Ekwall.

Patrick Ekwall planerar att köpa lägenhet i Marbella

För Patrick och Tindra handlar livet nu om att få ihop vardagen så bra som möjligt. Dessutom väntar ett lägenhetsköp i Marbella.

– Vi pratar om minnen så ofta vi kan och tar några dagar och veckor i taget. Det viktigaste är att få ihop vardagen och att skolan ska gå så bra som möjligt för Tindra, där får vi hjälp av en nanny och en au pair för att få ihop allt. I höst ska vi kika på en semesterlägenhet i Marbella. Det känns fint att skapa något eget minne för mig och Tindra, berättar Patrick Ekwall.

Foto: TT/Instagram

Utvald läsning