Annons

Annons

Livlöst eller tunt hår? Så får det ny kraft & lyster!

Vad kan du göra för att få ett friskare och tjockare hår redan till sommaren? Här berättar en frisör om knepen som boostar din hårhälsa!


Dagar då hårhälsan inte är på topp kan påverka både självförtroendet och humöret. Om de ”dåliga hårdagarna” kommer tätt – eller varar länge – är det lätt att drabbas av oro.

I en undersökning bland MåBra:s läsare framgår att var femte kvinna är nöjd med sitt hår, men att två femtedelar bekymras över att  håret känns tunnare än tidigare. Många upplever också att håret ofta blir frissigt eller livlöst, särskilt efter en lång vinter.

Annons

sofia-skogMånga kvinnor i undersökningen berättade också att de var rädda för att tappa håret och bli tunnhåriga. Att drabbas av ofrivilligt håravfall drabbar fler män än kvinnor, och orsakerna skiljer sig också åt mellan könen.

– Männens tunnhårighet beror främst på gener och hormoner. Kvinnor tappar oftast håret av andra faktorer, vi påverkas till exempel mer av stress eller oro än vad männen gör, men självklart kan kosten och generna spela stor roll också, säger Sofia Skog, verksam vid salongen Bangerhead i Stockholm.

Hon berättar också att psykisk sjukdom, stress, sömnbrist och hormonrubbningar kan påverka hårets tjocklek negativt.

Att agera i tid är av största vikt om håret börjar tunnas ut. En hårsäck som helt har släppt i från sig hårroten är bortom all räddning.

– Men du kan väcka liv i de hårsäckar som är på väg att dö genom kosttillskott, kurer eller hårmassage, tipsar Sofia Skog.

 

 

Mer om din hårhälsa:

Experten: 10 vanliga missar som kan förstöra håret

Vad hände med håret efter graviditeten?

Allt du vill veta om hårhälsa & håravfall

Sara, 40: ”Så fick jag tjockare och friskare hår”

 

Källa: Priorin

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…