ANNONSSAMARBETE MED APPETHYL®

Fredrika Selén: ”Det hjälper mig att motverka sötsuget”

Fredrika Selén är 57 år gammal och jobbar som copywriter på byrån Rakt i Malmö som hon också är delägare i. Hon tycker om att träna, träffa vänner, baka och lägger mycket tid i det tillbyggda sommarhuset dit hon och sambon nu flyttat. Så det är mycket fokus på inredning- och trädgårdsdesign just nu för familjen.

För ett par månader sedan kände Fredrika att det inte längre räckte med bara träning för att hålla formen.

– Ärligt talat har jag så många fina kläder som jag inte vill ”växa ur”. Dessutom har jag inga problem alls med att äta nyttigt och bra under dagen. Men på kvällen blir jag så sugen på att äta något onyttigt, berättar hon.

Av en vän hade hon fått höra om kosttillskottet Appethyl®, ett växtbaserat pulver från Greenleaf Medical AB, ett svenskt forsknings- och utvecklingsföretag som utvecklar och säljer växtbaserade kosttillskott med väldokumenterade hälsofördelar. Appethyl® kan hjälpa till med att minska småätande och att förlänga mättnadskänslan.

Resultat av lång forskning

I mer än 40 år har Charlotte Erlansson-Albertsson – professor i medicinsk och fysiologisk kemi vid Lunds universitet – forskat kring kostens betydelse för människans hälsa och välmående. Under de senaste 20 åren har hon och hennes team fördjupat sig i bland annat aptitreglering.

Forskarteamet fann signaler som reglerar hur människan äter protein, fett och kolhydrater och de konstaterade att kombinationen fett och socker är det som gör att vi kan bli överviktiga. Vi har starka hungersignaler som motiverar oss att äta när vi saknar energi. Däremot har vi svagare mättnadssignaler och vi vet att mättnad innebär ett välmående.

Thylakoider är en naturlig ingrediens i gröna växter och är nödvändig för växters förmåga att utnyttja solen som energikälla. Efter flera år av forskning med försök att öka mättnadssignaler utan att öka energiintag upptäckte Charlotte att thylakoider frisätter mättnadshormoner när de intas i samband med mat.

Fredrika Selén

Fredrika Selén.

– Produkten hjälper mig att motverka sötsuget. Jag vill verkligen hålla mig i form och må bra och om jag på ett helt naturligt sätt kan få i mig massor av nyttigheter och dessutom gå ner lite i vikt, kändes det som ett lätt val, säger Fredrika.

Nu har hon testat produkten i två månader och tänker fortsätta.
– Den är verkligen värd att testa även om man inte behöver gå ner i vikt, utan bara vill må bra. Jag tycker det känns tryggt att det ligger vetenskaplig forskning bakom.

Framför allt känner Fredrika att hon har nytta av produkten när hon kommer hem efter jobbet.

– Jag dricker det i samband med att jag äter kvällsmat. Jag känner därför inte samma behov av att äta något mer efter maten, eftersom jag känner välmående och mättnad en längre tid. Känner mig även pigg och frisk.

Appethyl

Appethyl är ett växtbaserat kosttillskott.

Appethyl® för skonsam viktkontroll

Appethyl® är ett kosttillskott av spenat. Kosttillskottet innehåller thylakoider som i kliniska studier har visat sig frisätta mättnadshormoner, vilket kan minska småätandet mellan måltider. Thylakoiderna har också en prebiotisk effekt som stimulerar goda bakterier i tarmfloran. Detta kan bidra till en lugnare mage och ett bättre välmående.

Utvunna thylakoider kan:

 • Anpassa aptit efter behov
 • Frisätta mättnadshormoner från tarmen
 • Förlänga mättnadskänslan
 • Minska småätande
 • Få viktnedgång vid längre regelbunden användning (minst tre månader)
 • Sänka blodfetter och kolesterol i blodet
 • Förbättra bakteriefloran av Lactobacillus Reuteri
Appethyl

Så här använder du Appethyl®:

 • Praktiskt förpackat i dagspåsar.
 • Du kan välja mellan spenat/neutral smak eller med smak av citron.
 • Tas i samband med valfri måltid under dagen. Blanda pulvret i vätska (t.ex vatten, te eller yoghurt).
 • Tillsätt 1 tsk olja om måltiden inte innehåller fett. Thylakoider behöver fettet för att fungera optimalt.
 • Produkten har bäst effekt några timmar efter intag. Testa vilken måltid som blir bäst för dig, beroende på när du brukar vara mest sugen på att småäta.

Nyfiken på att veta mer? Shoppa Appethyl® här!

Se också: 6 vanliga träningsmissar – så undviker du dem
1:19

Efter reklamen: Se också: 6 vanliga träningsmissar – så undviker du dem

(1:19)

Slå på ljud

Utvald läsning