17-åringens smarta lösning på problemet med munskydd

Valdemar Rønn Cross och hans smarta näsklämma.
Så använder du munskydd på rätt sätt
Slå på ljud

17-åriga dansken Valdemar Rønn Cross ligger bakom den uppfinning som gjort det lättare för att personer med glasögon att bära munskydd. Det var efter att både hans mamma och flickvän klagat på att deras glasögon immar igen när de bär munskydd – något det är stora krav på i Danmark och som blir allt vanligare i Sverige med – som han kläckte idén.

– De bär glasögon båda två, och när de använder munskydd immar glasögonen igen. Det är ett stort problem, inte minst för äldre personer som har blivit irriterade på det här, säger Valdemar till Kvällsposten.

Här är glaset som får vatten att smaka vin!

Flickvännens klagomål blev miljonuppfinning

17-åringen hittade på en slags näsklämma som man fäster på munskyddet för att andedräkt inte ska komma upp till glasögonen och imma igen dem. Med hjälp av en 3D-skrivare så gjorde han prototyper som snabbt väckte stor uppmärksamhet.

– Jag kom på designen och det började som en rolig grej. När jag delade det på sociala medier gick det viralt och jag blev kontaktad av massor av personer, säger han till Kvällsposten.

Nu har uppfinningen sålts och slagit stort – på en månad har det sålts en kvarts miljon exemplar, och varje dag tillverkas det 25 000 nya näsklämmor. Möjligheterna att sälja produkten utomlands finns också.

– Jag kommer att investera vinsten, jag har aldrig gjort något sånt här förut. Givetvis tjänar jag pengar men jag är bara 17 år, och för mig är det viktigast att hjälpa folk och lära mig om företagande, säger Valdemar Rønn Cross till tidningen.

Foto: TV Midvest

Utvald läsning