Systrarna Graaf: Vi oroar oss över att något av barnen ska dö av en överdos

Systrarna Graaf.
5 saker om systrarna Graaf du kanske inte visste
0:54

Efter reklamen: 5 saker om systrarna Graaf du kanske inte visste

(0:54)

Slå på ljud

Ända sedan Hannah och Magdalena Graaf slog igenom har de varit i ropet. Nu berättar de, i en intervju i tidningen Amelia, bland annat om dalarna, vikten av en vacker utsida och livet idag.

Likheter och olikheter

Det finns många likheter mellan systrarna och deras liv: De har skaffat implantat som de sedan valt att plocka ut, skaffat barn med tre olika män, arbetat som programledare och blivit framgångsrika influencers – för att bara nämna några saker.
– Våra levnadsöden har synkat med varandra förvånansvärt mycket genom åren! Vi har fött barn på samma datum, varit ihop med bad boys, fotbollsspelare, skötsamma skåningar, skaffat radhus i Sigtuna … Det är så mycket som är likt, säger Hannah.

Systrarna har också en del olikheter, bland annat hur de delar med sig av livet på sina sociala medier. Mest öppen och ofiltrerad om livets mörker är Magdalena, något som de berättar om för Amelia.
– Jag är spontan och impulsiv. I min blogg får man se både disk, hundspyor och glamour. Livet är ju både och. Det kan jag bjuda på, säger Magdalena.

Motgångarna

Både Hannah och Magdalena har upplevt en hel del motgångar. Barn som dör, hjärntumörer, skilsmässor och misshandlande ex är något av den svärta som systrarna har upplevt genom åren. Detta har vi fått följa både i media och i systrarnas egna sociala medier. De senaste åren har båda systrarna genomgått uppbrott och mått väldigt dåligt till följd av det.

Magdalena Graafs tårar – berättar om sonen Isaks bortgång

De får frågan hur de hittar styrka när livet svänger som värst.
– Eftersom vi förväntas hålla ihop allting behöver vi emellanåt en paus, som de flesta mammor gör. Att träffa väninnor, gå på spa, ta ett glas bubbel. Och så har vi varandra, förstås. Vad som än har hänt i livet har vi ju alltid haft det, säger Magdalena.

Systrarna tröstshoppar också en hel del, förut var det Hannah som var värst men nu är det Magdalena. Systrarna berättar att de resonerar likadant: Förlorar vi allt vi äger i morgon så har vi åtminstone haft den här glädjen idag.
– Hellre snygg och fattig än ful och rik, säger Hannah.

De berättar att deras största mardrömmar är att deras skalfasader ska gå sönder och att de inte ska ha råd att ersätta tandfasaderna som kostar 10 000 kronor styck.
– Det är vår största fruktan, på riktigt! Att vi sitter där med våra nedfilade stumpar till tänder och ser ut som hajar. Och kan inte äta för att det ilar i dem, säger Magdalena.

Livet idag

Hur ser framtiden ut för systrarna? Just nu ser den ganska ljus ut. Magdalena har träffat den stora kärleken, Loui. När hon mådde som sämst efter sin senaste separation och dessutom en tids sjukdom dök han upp och för Amelia berättar hon att hon är kärare än någonsin.
– Det var kärlek direkt. Jag måste ha träffat honom i ett tidigare liv. Allt bara stämmer. Vi tycker likadant om så mycket, delar samma humor och säger samma saker samtidigt, säger Magdalena.

Magdalena Graaf med sin stora kärlek Loui.

Magdalena Graaf med sin stora kärlek Loui.

Karin Törnblom/TT

Hannah skiljde sig för tre år sedan, har inte hittat någon partner och berättar att hon inte heller vill ha en ny relation just nu. Hon har dock hittat en ny kärlek – kärlek till träningen.
–Vid årsskiftet bestämde jag mig för att må bättre och började träna och skaffa nya rutiner. Nu slipper jag tröttheten som har legat som ett tyngdtäcke på mig, säger hon.

Vad framtiden än kommer att bära med sig för systrarna så är de förhoppningsfulla – och framförallt starka tillsammans.
– Vi löser det, jag och Hannah. Vi kommer alltid att klara oss! Inom en snar framtid bor vi tillsammans som ett kollektiv. Vad vi än utsätts för så överlever vi. Vi är som asbest, säger Magdalena.

Bild: TT

Utvald läsning