Magdalena Graafs tårar – berättar om sonen Isaks bortgång

Magdalena Graaf i tårar när hon pratar om sonen.

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

För fem år sedan fick Magdalena Graaf, 44, det fruktansvärda beskedet att hennes son Isak var död. Endast 19 år gammal hade han omkommit i en tragisk olycka – och sorgen lade sig som ett töcken över hela familjen. På sin blogg berättade Magdalena om den tunga sorgen:

Min älskade son Isak har lämnat oss alldeles för tidigt. Jag älskar honom så mycket att jag hade dött i hans ställe. Han omkom i en tragisk olycka i måndags kväll”, skrev hon.

I nya tv-serien Systrarna Graaf talar Magdalena Graaf för första gången ut om vad som hände då hon förlorade sonen Isak. I tårar berättar hon om den stora saknad hon känner än idag och beskriver sin son, samtidigt som privata filmklipp på Isak spelas upp i programmet.

– Isak var en speciell pojke, en av mina absolut mest speciella pojkar. Han var väldigt ordningsam, tystlåten som liten, fin, kärleksfull, omtänksam. Han har nog varit en av de enklaste barnen jag haft som liten, säger Magdalena i programmet.

Beskedet om Isaks död fick Magdalena Graaf i augusti 2014. I Systrarna Graaf berättar hon om den smärtsamma morgonen då hennes liv förändrades för alltid.

– Det knackade på dörren. Det var den där knacken som man inte önskar någon förälder på jorden, den här sjuka knacken som inte går att beskriva, det går inte att förklara. Det hålet, det hålrummet. Den där rädslan när man fattar någonstans… när man ser… när man ser de här bistra ansiktena på människorna som stod utanför, att någonting är fel.

Hon berättar vidare:

– Jag vet ju fortfarande inte än idag vad som hände, om han snubblade, om han satt på balkongräcket, om han föll, om han hoppade… vad som egentligen hände. Men mitt mammahjärta säger att det inte var planerat eller meningen att han skulle dö.

Magdalena om öppenheten i Systrarna Graaf

När Hänt träffar Magdalena Graaf på pressträffen inför premiären av Systrarna Graaf berättar hon om hur det känns att vara så öppen och privat i programmet.

– Det är klart det är ofiltrerat men det är inget jag nu i efterhand jag tänker att jag borde ha lämnat osagt. Vi har ju både Hanna och jag hållit på länge med vår bloggar så vi har gränser för när det blir för privat.

Läs hela intervjun på hant.se.

Av: Agnethe Alm, och Alice Göransson FOTO: TT/Karin Törnblom, Viafree

Video: Hannah-Fina Rohrmüller

Läs mer:

Magdalena Graaf: Har varit en enda lång kris

Jeanettes dotter dog i terrordådet: ”Sorgen kommer aldrig att släppa”

Minnas dotter dog: ”Jag skrev en sorgebok – för att hjälpa andra”

Redaktionens tips
Dela på: