QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Suzanne Reuter – allt om barnen, karriären och tv-programmen

16 sep, 2022 
suzanne reuter som ung
Hon är en av Sveriges mest folkkära skådespelare med ikoniska roller i bland annat Svensson Svensson, Yrrol och Vår tid är nu. Såhär lever Suzanne Reuter, 69, sitt liv idag och därför har hon valt att inte prata om barnen i offentligheten.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Suzanne Reuter och mamma Terje Reuter
Suzanne, här 34 år, med mamma Bojan som också skådespelare. Foto: TT
Vår tid är nu Suzanne Reuter Hedda Stiernstedt
Tv-serien hade premiär 2017. Foto: TT
Annons
Suzanne reuter vår tid är nu
Suzanne Reuter i rollen som Helga Löwander. Foto: TT
suzanne reuter
Suzanne Reuter fyllde 70 år i år. Foto: TT
Annons

Suzanne Reuter har med sina skådespelarinsatser tagit sig in i många svenska hjärtan.

Se också: Så ser ingrid Bergmans barn ut idag

Så ser Ingrid Bergmans barnbarn ut i dagBrand logo
Så ser Ingrid Bergmans barnbarn ut i dag

Under sin karriär har hon hunnit inta både teaterscenen, filmduken, tv-skärmen och streamingtjänsterna. Och som vi älskat hennes rollfigurer!

Vi minns mamman bland annat Lena Svensson, den riviga banktjänstemannen som är hustru till brevbäraren Gustav Svensson i tv-serien Svensson Svensson. Ett tv-program som gick varmt i vardagsrummen i många svenska hushåll på 90-talet och början av 00-talet.

Annons

Suzanne Reuters roller och karriär

Skådespelerskan Suzanne Reuter föddes 1952 och är dotter till ingenjören Terje Reuter och skådespelerskan Bojan Westin. Hon växte upp i Kungsbacka och kom in på Teaterhögskolan i Göteborg redan som 24-åring.

När man börjar räkna upp fler av Reuters succéroller blir man lätt nostalgisk! I karriären har hon bland andra hunnit spela karaktären Renate Dahlén i såpoperan Rederiet och varit en del av duon med Ulla skog som gjorde sketchprogrammet Reuter och Skoog under 00-talet.

Annons

Suzanne Reuter har också varit en del av komikergruppen Lorrygänget tillsammans med bland andra huvudförfattaren Peter Dalle, Claes Månsson, Johan Ulveson, Ulla Skoog, Lena Endre. Gruppen gjore både scenshower och långfilmer, bland annat komedifilmen Yrrol. Kanske minns du också Reuter i huvudrollen som Cleopatra "Cleo" Andersson i tv-serien Cleo som visades på SVT 2002-2003.

Suzanne Reuter Allan Svensson
Suzanne Reuter i rollen som Lena Svensson med motspelaren Allan Svensson som selar maken Gustav. Foto: TT

Utöver sina många humorroller har Reuter också haft tunga dramaroller i bland annat SVT-serien Vår tid är nu. Där känner vi igen henne i ikoniska Helga Löwander, änkan i toppen av Löwander-familjen.

Annons

Dessutom har hon hunnit med en roll i Fröken Frimans krig, julkalendern Panik i tomteverkstan år 2019 och senast som ICA-Stina i tv-reklamen.

Här bor Suzanne Reuter idag

Idag lever Suzanne reuter ett lugnt liv på landet. Hon bor sedan drygt tio år tillbaka på Ekerö, en ö i Mälaren, utanför Stockholm.

Där planerar hon också att stanna, har hon sagt i en intervju med tidningen Dagens Nyheter.

– Så länge jag får hyra det här och kan stå på mina ben så. Det blir svårare med rullator, säger hon och tittar ut över det tunga snötäcket, sa hon till Dagens Nyheter.

Har Suzanne Reuter barn?

Skådespelaren är relativt förtegen om sitt privatliv. Från början av 80-talet till 2000 levde hon tillsammans med nu avlidna skådespelaren och regissören Tomas Pontén. Tillsammans fick de tre söner, Simon, Joakim och Lukas.

Suzanne reuter med sonen simon
Reuter har valt att hålla sig ganska privat. Detta är en av få bilder som finns med en av sönerna, från 1988. Foto: TT

Efter att paret gick skilda vägar hade Suzanne Reuter en relation med Leif Lindblom som bland annat regisserade tv-serien Cleo. Idag håller hon kärlekslivet för sig själv.

Annons

Suzanne Reuter är flerfaldigt farmor och när hon nyligen fått den fina titeln år 2014, sa hon i en intervju att hon tyckte om att tillbringa tid med sonsonen ofta. Hon försökte att inte lägga sig i föräldrarnas regler och rutiner, berättade hon:

– Idag gör jag inte det, men jag har gjort det tidigare, innan jag förstod bättre och blev den farmor jag vill vara. Jag behövde lite handledning, upphetsad som jag var i min nya farmorroll. Kombinationen smart svärdotter, brutalt rättfram son och att jag lyssnar och respekterar, gör att jag blivit bättre, kanske till och med bra. Mamma och pappa är föräldrarna och jag ska följa deras regler, sa hon då till ICA-kuriren.

Därför håller hon privatlivet för sig själv

Anledningarna till att Suzanne Reuter velat hålla mycket av sitt privatliv för sig själv är flera, har hon sagt till Dagens Nyheter.

När reporten i en intervju börjar ställa en fråga om barn berättar hon att sönerna inte vill att hon ska prata om dem i media.

Annons

— De tycker inte längre om att jag pratar om dem i intervjuer. Så vi lämnar det nu, säger hon i intervjun.

Suzanne Reuter 70
Senast är Suzanne Reuter bland annat känd i rollen som Ica-Stina i Icas reklamfilm. Foto: TT

Men hon har inte bara tagit beslutet bara för sina barns skull, utan vill också värna om att det som allmänheten förknippar henne med främst är hennes roller och karaktärer. Det är så Suzanne Reuter vill att vi känner till henne. Till exempel tackar hon nej till att ställa upp i kändisprogram:

– Att prata om jobbet är en sak, att prata om familj och privata händelser i livet är en helt annan, och det är inte längre intressant för mig. Varför skulle jag göra det? Vad vinner jag på det? Absolut ingenting. Så jag håller mig borta ifrån tv-program som Stjärnorna på slottet och andra program där man sitter runt bord och pratar. Jag håller mig till att göra roller och då vill jag att publiken ska se rollen, inte störas av en massa tankar om privata Suzanne som kladdar ner det arbetet, säger hon till Dagens Nyheter.

Foto: TT

Källor: Dagens Nyheter, Aftonbladet, Allas, ICA-kuriren

Annons