7 sätt att boosta humöret med små enkla stressa ner-pauser

stressa ner-pauser som boostar humöret
5 tips som kan dämpa din stress
0:47

Efter reklamen: 5 tips som kan dämpa din stress

(0:47)

Slå på ljud

Ibland leker livet och det känns lätt från morgon till kväll. Andra dagar … känns betydligt tyngre och svårjobbade. Plötsligt blir att äta frukost eller att klä på sig bara ett stort tråkigt hinder man behöver ta sig över. Tungt.

Sådana dagar kan det hjälpa att ladda om. Att ta fem minuter till att stressa ner för att låta kroppen och hjärnan få en omstart. Och så blir livet kanske lite härligare igen.

För vi kan ofta påverka hur vi tänker och känner. Bara vi tar oss tid till att göra det. Du behöver helt enkelt styra dina tankar mot något mer positivt.

6 enkla saker du kan göra för att känna mer glädje på jobbet

7 humörboostande omstarter för kropp och knopp

Här är sju enkla sätt att hjälpa hjärnan att fokusera om, som psykologen Aimee Daramus och livscoachen Kimberly Lucht tipsar Well+good om.

1 Skaka loss

Dansa, hoppa och skaka loss. Blunda gärna under tiden och rör dig med inlevelse. När vi rör oss signalerar på det här sättet så hjälper det kroppen att komma ner i varv och det kan ge oss skön energi.

2 Gör en lyckolista

Lista tio saker som gör dig lycklig. Skriv ner listan, och sätt gärna upp den på ett ställe som du ser den ofta. Men när du behöver – ta fram listan, läs den och känn leendet sprida sig i ansiktet.

Stressa ner-paus

3 Skölj ansiktet med vatten

Du kanske har sett att personer som försöker ta sig samman i filmer tvättar ansiktet med vatten? Det är faktiskt ingen dum idé. Det både ger ny energi och en frisk nystart.

4 Stäng av alla digitala kanaler

Logga ut från allt och sätt dig en stund och bara andas. Fokusera på dina andetag, hur det känns att andas in, och andas ut.

18 enkla sätt att stressa ner varje dag (utan att meditera)

5 Luta dig framåt

Låt överkroppen hänga ner mot golvet när du står upp, eller kom in i yogapositionen barnets position. Där man från ståendes på knän och händer kommer bak med rumpan mot fötterna, sträcker armarna framåt och lägger pannan mot golvet.

När vi gör så här signalerar vi till kroppen att det är dags att lugna ner sig.

6 Hypnotisera dig själv

Häng upp ett halsband med en tyngd i och sätt det sedan i gungning så det svingar fram och tillbaka. Andas djupa andetag och fokusera på att följa pendelrörelsen med blicken.

Stressa ner-paus

7 Lyssna dig lung

Lyssna på en låt som inte har någon text, utan bara är en melodislinga. Fokusera extra mycket på något av instrumenten, gärna något du inte brukar tänka på.

Källa: Well+good Foto: TT

Utvald läsning