Smarta knepet för att få rätt bh-storlek – som kommer ändra allt

rad med olika bh:ar i butik
Så får du tvätten krispigt vit igen
0:32

Efter reklamen: Så får du tvätten krispigt vit igen

(0:32)

Slå på ljud

Det är inte helt enkelt att hitta den perfekta behån – att leta efter modeller och storlekar som passar kan kännas som en hel vetenskap. Om man få har gått upp eller ner i vikt och kanske fått annan bröstform efter att ha fött och ammat ett par barn, så blir utmaningen desto större.

För att hitta rätt i behå-djungeln kan det vara bra att besöka en underklädesbutik och få hjälp, men faktum är att man kan hjälpa sig själv helt gratis också – allt med ett enkelt litet knep.

Oavsett om du har små eller stora bröst så kan det här hjälpa för att hitta rätt storlek, få fylligare bröstform och slippa valkarna vid armhålorna.

Så här använder du smarta tekniken för att hitta rätt behå

1. Ta på dig en behå, antingen när du provar i butik eller en du redan har i din garderob.

2. Sen är det dags att skyffla runt brösten lite. Ta din högra hand på yttre sidan av vänster bröst, och flytta in bröstet från sidan och området vid armhålan och in mot mitten. Gör sedan samma sak fast med vänster hand på höger bröst.

3. Nu kan du kolla in resultatet! Har du en för liten behå på dig har den lilla tekniken gjort att en behå som kanske såg ut att passa innan, nu faktiskt är snäppet för liten. Prova i så fall att gå upp en storlek och använda tekniken igen, för att se om den behå-storleken är bättre.

Så ser du om behån sitter rätt eller inte

För liten behå: Om det är en för liten storlek så kommer brösten svämma över på sidan av kuporna, och mitten av behån ligger inte mot huden utan hänger i luften.

För stor behå: Är din behå i stället for stor märker du det på att banden faller av axlarna och att det glipar i kuporna.

Perfekt behå: Sitter behån som den ska så ligger den snyggt över brösten, utan valkar eller glipor, och banden hålls på plats. Mitten av behån ligger också bra mot huden.

Dålig passform: Har behån rätt storlek men fel passform kan det ta sig uttryck i att brösten ser intryckta ut, och att byglarna kanske klämmer in i huden eller ligger på brösten.

Testa knepet så kommer du se om behåarna sitter som de ska eller om det är dags att tänka om när det kommer till storlek. Lycka till!

Utvald läsning