QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Så skalar du din avokado på nolltid

17 feb, 2021 
Visst kan det vara knepigt att skala avokado? Här visar vi hur du enkelt får bort det hårda höljet – på bara några sekunder. Så smart!
Annons
5 hälsoskäl att äta avokadoBrand logo
5 hälsoskäl att äta avokado

Till att börja med, är avokado en grönsak eller en frukt? Faktum är att inget av alternativen stämmer – avokado är nämligen ett bär.

Det gröna stora bäret är en favorit för många, och används bland annat som pålägg på mackor, tillbehör i sallader och ingrediens i desserter. En hel del upplever dock att avokados kan vara knepiga att skala och dela. De kladdar och går sönder, samtidigt som stora delar av innehållet kan fastna i skalet.

Känner du igen dig? Då kan vi med glädje meddela att det finns en finurlig lösning på problemet.

Skala avokado – så gör du

Det du behöver för att enkelt skala din avokado är ett enda redskap – nämligen ett traditionellt dricksglas.

Har du en avokado som känns svår att skala börjar du med att dela den på mitten och sedan ta bort kärnan. För därefter avokadon längs kanten på ett glas – och vips så är den skalad och redo att användas. Knepet tar bara ett par sekunder och är betydligt mer effektivt än att använda kniv eller fingrar för att skala.

Bäst av allt? Du kan även använda glaset till att enkelt och effektivt skala ägg och vitlök. Spana in klippet nedan för att se hur du gör:

Artikelinspiration: Stylist Magazine

Foto: TT

Annons