QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Så blir du ett socialt geni – tipsen som ökar din sociala kompetens

23 jul, 2021 
AvVeronica Henriksson
Har du svårt att föra ett samtal eller hatar du ögonkontakt? Då kanske du behöver en hjälp på traven för att vässa din sociala kompetens... Här är 9 knep som gör dig till ett socialt geni!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Så blir du ett socialt geniBrand logo
Så blir du ett socialt geni

En del trivs som fisken i vattnet av att vara omringad av människor och föra artighetsfraser till höger och vänster. Men andra får hjärtklappning av bara tanken att behöva möta någon med blicken. Önskar du att du vore mer utåtriktad och social? Då ska du läsa tipsen som hjälper dig att öka din sociala kompetens!

Öva på främlingar

Du läste rätt! Bryt alla oskrivna regler och prata med personen bredvid dig på bussen, på gymmet eller i mataffären. Alla kommer såklart inte att nappa på ditt försök till att skapa kontakt, men rätt vad det är så har du hittat någon som gillar att prata. Och det bästa med att öva på främlingar? Du kommer antagligen aldrig att träffa personen igen, så det gör inget om det blir stel stämning.

Annons

Utmana dig själv

Undviker du träffar med människor, eller håller du dig mest i bakgrunden och låter andra sköta snacket? Det är såklart mer än okej, om du mår bra och trivs med det det. Men om du önskar att du vore en bättre minglare är det dags att ta steget ut i vimlet. Det första steget är att bara göra!

Kom ihåg att du inte är den enda som är osäker

Alla har vi våra osäkerheter! Kom ihåg att du inte är ensam om att känna dig lite ringrostig när det kommer till att möta nya människor.

Se det på den ljusa sidan

Brukar du grubbla i evigheter över något du sagt eller gjort som blev helt fel? Släpp det (lättare sagt än gjort, eller hur...) och försök att vara positiv. Med ett glatt humör kommer du långt socialt!

The great gatsby leonardo decaprio

Tänk ut intressanta frågor

Den största utmaningen för någon som har svårt att möta andra människor, kan vara att ens börja samtalsämnet. Men att sen också hålla samtalsämnet igång kan kännas minst lika svettigt. Försök att klura ut innan vilka frågor du vill ha svar på innan. Men kom ihåg att det inte ska vara ett förhör!

Annons

Visa att du lyssnar

Följdfrågor är A och O. Kommer du inte på någon bra följdfråga? Testa något i stil med "berätta mer", eller "hur menar du då?". Det ger dig lite mer betänketid att klura ut något nytt att säga. Det är såklart inte helt fel att slänga in en nickning med huvudet eller ett "mm". Försök att inte tappa ögonkontakten – även fast det är jobbigt!

Allt handlar inte om dig

Det kan kännas stressande att hitta intressanta saker att berätta om sig själv – men det behöver faktiskt inte vara något speciellt du pratar om. Ibland är det okej att bara prata om vädret! Men saker som när du senast duschade eller hur många partners du har haft... Det ska du nog hålla för dig själv!

Snåla inte med komplimangerna...

Alla gillar komplimanger! Tycker du att personen i fråga har snygga kläder eller är fin i håret. Säg det! Det kan också leda till nya samtalsämnen. Ju längre in i samtalet ni kommit, desto lättare kommer det garanterat att kännas.

... och tacka om du får en tillbaka

Att tacka för en komplimang istället för att vifta bort den, visar tecken på självsäkerhet.

Artikelinspiration: Up Journey

Foto: TT, HBO

Annons