Petra ”Pam” Malm tar över Robinson efter Öfvergård

Petra Malm och Anders Öfvergård
Alla Robinsonvinnare genom åren
1:34

Efter reklamen: Alla Robinsonvinnare genom åren

(1:34)

Slå på ljud

Efter 18 säsonger och sex tidigare programledare är det nu dags för ytterligare ett nytt kapitel för den populära överlevnadssåpan.

Petra Malm, 44, är just nu aktuell i Elitstyrkans hemligheter i samma kanal. Hon är sedan tidigare ett stort fan av programmet så att tacka ja till jobbet var självklart, berättar hon i Nyhetsmorgon.

– När jag fick frågan var det fullständigt naturligt – jag sa ja på studs, jag behövde ingen betänketid. Det känns helt fantastiskt, jag älskar utmaningar och det här blir definitivt ett nytt äventyr för mig.

Just nu förbereder hon sig för inspelningen.

– Jag läser på mig om dit vi ska och om deltagarna så att jag är förberedd och kan sätta min personliga prägel på programmet.

Petra Malms bakgrund som elitsoldat

Petra Malm är den första svenska kvinnan klarat de tuffa uttagningstesterna till elitförbandet Särskilda operationsgruppen (SOG), som sägs vara försvarets mest hemlighetsomgärdade. Efter tiden som elitsoldat har hon unika erfarenheter i överlevnad med sig in i programmet.

– Det är nåt man alltid kommer ha med sig, jag förstår deltagarna eftersom jag gjort det de gör.

Under tiden som elitsoldat har Petra Malm har bland annat varit stationerad i Afghanistan. I dagsläget bor hon i Umeå med maken William Malm, 39.

Petra ’PAM’ Malm gick från elitsoldat till mamma: ”Ny slags sårbarhet”

Nytt för i år – två säsonger av Robinson

Nytt för i år är att det görs två säsonger i ett svep: en som sänds under våren och en under hösten. Robinson 2022 är redan inspelad med Öfvergård som programledare, vilket ledde till en del tumult och att man till slut bröt samarbetet med honom.

Var spelas Robinson 2023 in?

Robinson 2021 spelades som bekant in i Sverige, i Haparandas skärgård. 2022 utspelar sig Robinson i Dominikanska Republiken. Men vart de nya programmen kommer spelas in vill hon inte avslöja.

– Just nu befinner jag mig i Norrland, det är krispigt och snöigt, det kommer dit inte vara dit vi ska, säger hon.

Snoppmassage och fylla – här är händelserna i Robinson vi aldrig glömmer

Därför slutar Anders Öfvergård

Händelsen som gjorde att TV4 bröt samarbetet med Anders Öfvergård, inträffade under slutfesten för produktionen av Robinson i Dominikanska Republiken i Karibien. Anders Öfvergård, som var berusad, ville köra i väg ett fyrhjuligt terrängfordon tillsammans med en annan berusad kollega.

De ska då ha blivit stoppade av en kvinna i produktionen. I samband med det höjde Anders Öfvergård rösten mot kvinnan, tog tag i hennes handleder och ”inledde en brottningsmatch”, enligt Expressen. Han har senare bett om ursäkt.

Så gick det för vinnarna av Expedition: Robinson

Då har Robinson 2022 premiär

20 mars kommer Robinson tillbaka med Anders Öfvergård som programledare.

Tidigare programledare för Robinson

Harald Treutiger (1997-1998)

Anders Lundin (1999-2003)

Robert Aschberg (2004-2005)

Linda Lindorff (2009, 2015)

Paolo Roberto (2009-2012)

Anders Öfvergård (2018-2022)

Källa: Nyhetsmorgon, Wikipedia, Expressen

Foto: TV4

Utvald läsning