QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Pappan sprang 1000 lopp med sonen i rullstol

15 mar, 2022 
AvAino Oxblod
Team Hoyt springer lopp
ABC News.
Under fyra decennier sprang Dick Hoyt över tusen lopp, varav 32 maraton, skjutande på sin son i rullstol.
Efter att Rick som barn sa till sin pappa att det kändes som hans funktionshinder försvann när hans pappa sprang med honom, så vigde Dick livet åt att sonen skulle få uppleva det så ofta som möjligt.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
6 vanliga träningsmissar – så undviker du demBrand logo
6 vanliga träningsmissar – så undviker du dem

Det började med att Rick Hoyt 1977 frågade sin pappa Dick om de inte kunde vara med i ett kort välgörenhetslopp i förmån för en lacrosse-spelare som hade blivit förlamad i en olycka. Eftersom sonen var född med cerebral pares och satt i rullstol så behövde han sin pappas hjälp för att kunna vara med i loppet.

Dick gick med på sonens önskan, och trots att de kom näst sist i hela loppet så öppnade det nya världar för far och son.

– Pappa, när jag springer känns det som att mitt funktionshinder försvinner, sa Rick till sin pappa efter loppet.

Orden fick Dick att bestämma sig för att han skulle försöka få sin son att känna så, så ofta han bara kunde. Under de kommande fyra decennierna deltog Dick och Rick i över 1000 lopp tillsammans, och sprang bland annat 32 gånger i Boston maraton. De fullföljde också flera triathlon, där Dick drog Rick i en båt under simningsmomenten, och en cykel med två säten för cykelmomenten. 1992 sprang och cyklade de över hela USA tillsammans – över 600 mil på 45 dagar.

Annons

Ricks önskan för pappa efter alla lopp

I en intervju fick Rick frågan om vad han skulle ge sin pappa om han kunde ge honom en sak – och gav ett riktigt fint svar.

– Det jag skulle vilja allra mest är att min pappa sitter i rullstolen och att jag kan putta honom för en gångs skull.

På grund av hälsoproblem var tanken att Dick skulle springa sitt sista Boston maraton 2013, men på grund av bombattacken så kunde de inte delta, och de sprang 2014 i stället.

I mars somnade Dick Hoyt in, 80 år gammal.

Det var Ricks bröder, Russ och Rob, som berättade för honom att pappan gått bort.

– Han var ledsen, som vi alla är, men han mår okej. Man kunde se det på honom, att det var som om någon slagit honom, säger Russ.

Källa: Upworthy.

Annons