Nu kan din katt bli frimärke

gullig katt och frimärke
1:13

Efter reklamen: 5 hälsofördelar för dig som har katt

(1:13)

Slå på ljud

Varje år bjuder de nya frimärkena på en mix av teman och motiv. För två år sedan efterlyste PostNord hundar som skulle pryda våra brev, vilket blev stor succé.

Över trettiotusen bilder på vovvar skickades in. Men, även många engagerade kattägare skickade in bilder och tyckte att kissarna också borde ta plats på våra frimärken, såklart.

Nu äntligen är det katternas tur.

Mellan den 24 januari och 13 februari kan kattägare och kattälskare skicka in bilder på katter som de tycker borde avbildas på ett frimärke. Fem vinnare får sin katt avbildad på frimärke av illustratören Annelie Carlström.

I Nyhetsmorgon på TV 4 berättar Kristina Olofsdotter, chef på PostNord frimärken mer om tävlingen.

Vad är det för katter ni söker?

– Det vet vi knappt! Vi får se. Vi tänker oss en blandning av lite olika personligheter kanske, om man kan fånga personligheten på bild. Lite olika färger och former. Fluffigt, inte fluffigt, busigt... vi får se.

Vem är det som bestämmer vilka katter som väljs ut?

– Vi har ett råd som heter frimärksrådet där vi tillsammans med externa ledamöter hjälps åt att välja. Men de kommer inte behöva titta på alla. Vi tror att vi kommer få många tusen förslag, så vi tänker oss att vi trattar ner det.

Så ökar du chansen att just din katt blir utvald

– Mitt heta tips är lämna motivering, säger Kristina Olofsdotter, chef på Postnord frimärken som också betonar att det inte är någon skönhetstävling.

10 tecken på att din katt verkligen älskar dig

Så gör du om du vill nominera en katt till att bli en frimärkskatt

Gå in på postnord.se. Från och med måndagen den 23 januari kommer du att hitta en länk till ett formulär att fylla i på startsidan. Ladda upp din bild och glöm inte att skriva några rader om katten och en motivering till varför just din kisse ska pryda landets brev och vykort framöver.

Varför har man valt att göra kattfrimärken?

– Vi vill ha motiv på frimärken som folk tycker om och gillar att sätta på sitt brev. Man blir extra glad om det är ett frimärke som väcker känslor, säger Kristina Olofsdotter.

Då släpps kattfrimärkena 2022

PostNord Sverige ansökan håller öppet fram till den13 februari. Vinnaren offentliggörs den 31 mars och de färdiga frimärkena släpps den 25 augusti.

Foto: TT

Det säger din katts personlighet om DIG