QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Loreens stilresa – så såg artisten ut när hon slog igenom

11 maj, 2023 
Loreen
I helgen ställer sig Loreen på Eurovision-scenen i Liverpool med förhoppningen att vinna hela kalaset.
Det första genombrottet kom redan 2004 – så såg hon ut då!
Annons
Största skandalerna från Eurovision song contest genom årenBrand logo
Största skandalerna från Eurovision song contest genom åren

Inför lördagens final i Eurovision song contest är Loreen storfavorit hos spelbolagen. Om hon vinner med sitt bidrag Tattoo återstår att se, men hon är fokuserad och till Dagens nyheter berättar hon hur uppladdningen ser ut.

– Med samma rutiner som innan. Jag tar kanske en dags vila men sedan är jag på det igen. Svenska folket har ju skickat hit mig, jag har ett ansvar, jag kan inte sitta här och pimpla vin, säger hon till DN.

Slog igenom i Idol

Det är som bekant inte första gången Loreen är med i ESC. 2012 skrev hon in sig i historieböckerna när hon kammade hem hela tävlingen i överlägsen stil med Euphoria.

Loreen hade pojkvännen Charli Ljung med sig i green room under tisdagens semifinal i Eurovision song contest.

Innan vinsterna i Melodifestivalen och Eurovision song contest var Loreen med i en annan musiktävling: Idol på TV4. Året var 2004 och artisten kom då på fjärde plats.

Annons

Även om det inte blev någon seger där så lärde hon sig mycket om vad det innebär att vara artist.

– Jag var inte redo. Idol utmanade mig. Det var käftsmällen jag behövde för att dra igång processer inom mig. Jag förstod inte vissa grejer. Jag kände ”wow jag måste lära mig”. Jag förstod inte reality-tv. När kameramän bad mig väva in frågan i ett svar, och samtidigt skulle jag försöka vara i kontakt med själen och det space som är så vackert, det gick inte, har hon tidigare berättat i Tomas Andersson Wijs podcast Hundhåren.

– Så Idol triggade igång ett behov att behärska att kunna producera och skriva. Inget av det här hade jag gjort, jag bara sjöng, berättar Loreen vidare.

Så såg Loreen ut i början av karriären

Så här såg det ut när Loreen först dök upp i tv:

Och här är ett av hennes mest hyllade framträdanden i Idol:

Lycka till i helgen, Loreen!

Foto: TT

Annons