QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Det har skådespelarna från Kvarteret Skatan gjort sen sist

20 aug, 2021 
Gänget från Kvarteret Skatan från de första säsongerna.
För några dagar sedan stod det klart – SVT:s humorserie Kvarteret Skatan är tillbaka, nästan tjugo år efter att den sågs för första gången i rutan . Men vad har egentligen skådespelarna gjort sedan sist? MåBra har koll.
Annons
Stjärnorna från high school-filmerna – så gick det senBrand logo
Stjärnorna från high school-filmerna – så gick det sen

Kvarteret Skatan sändes i tre säsonger 2003 till 2006. 2012 hade filmen sedan biopremiär men därefter har inte Kvarteret Skatan-gänget synts till i rutan. Men snart är de tillbaka, den 11 december har Kvarteret Skatan 20 år premiär.

Det här skriver SVT om den nya säsongen:

“Sedan sist har de olika paren tappat kontakten med varandra. För Ulf & Kristina (David Batra och Anna Blomberg) har tiden stått stilla, Jenny (Rachel Mohlin) har gift sig rikt och bosatt sig i Frankrike och Frida och Magnus (Vanna Rosenberg och Johan Glans) har flyttat nästgårds Kvarteret Skatan till ett fint radhus med sin familj. När en inbjudan till Kvarterets 20-årsfest dimper ner i deras brevlådor väcks tankarna på en återförening.”

Annons
Gänget från Kvarteret Skatan 2021.
Gänget från Kvarteret Skatan 2021.

I Kvarteret Skatan får vi följa olika karaktärer spelade av David Batra, Anna Blomberg, Johan Glans, Rachel Mohlin och Vanna Rosenberg. Det här har skådespelarna haft för sig sedan de senast syntes i rutan.

David Batra

David Batra i en blå t-shirt.

David Batra har haft fullt upp sedan sist. Han har medverkat i flera humorserier, bland annat Morgonsoffan och Cirkus Möller. Han har även haft stand up-shower och skrivit humoristiska böcker.

Annons

Komikern har även gjort saker på det mer seriösa temat, som att sommarprata och ha sitt eget tv-program Världens sämsta indier, där han utforskar Indien för att lära sig mer om sitt ursprung. De senaste åren har han även gjort sig känd för svenska folket som jurymedlem i TV4:s Talang.

Anna Blomberg

Anna Blomberg som ler.

Anna Blomberg har efter serien lagt sitt krut på både teater och humor. Hon har spelat i flera teaterföreställningar och medverkat i humorserier som Hjälp! och Morgonsoffan. Dessutom har hon gjort flera, på Youtube, populära imitationer i tv-programmet Robins. Bland annat av Maria Montazami och Jimmie Åkesson.

Annons

Precis som sin kollega David Batra har Anna också sommarpratat. Det var 2013 som Anna pratade i Sommar i P1, temat var lek. Nu senast var Anna aktuell i tv-serien Sommaren med släkten discovery +.

Johan Glans

Johan Glans som ler.

Johan Glans har haft en minst sagt framgångsrik karriär efter Kvarteret Skatan. Komikern har medverkat i många humor- och satirprogram, bland annat i Parlamentet, Morgonsoffan och Hjälp!.

Johan har även hunnit medverka i musikalen Monty Python, haft stand up-shower, programlett och skådespelat. Enkelstöten, Tror du att jag ljuger? och Swedish Dicks är några program där man kunnat se komikerns ansikte.

Annons

Rachel Mohlin

Rachel Mohlin i en svart klänning.

Rachel Mohlins cv efter hennes medverkan i Kvarteret Skatan är verkligen en blandning. Hon har, som sina kollegor, medverkat i flera humor- och satirprogram, både i tv och radio. Bland annat i kanal 5:s Partaj där hon imiterade Centerpartiets partiledare Annie Lööf och hon har också varit en del av satirgruppen Public Service som medverkat Sveriges Radios söndagsprogram Godmorgon världen.

Något som många kanske inte vet om Rachel är att hon har medverkat i flera barnfilmer. Håkan Bråkan och Lasse-Majas detektivbyrå är två av filmerna på meritlistan.

Annons

Vanna Rosenberg

Vanna Rosenberg i en röd klänning.

Vanna Rosenberg har både filmer, tv-serier och teatrar på sitt cv. Maria Wern, Syrror och Sommaren med släkten är några av dessa. Hon har också, precis som Rachel Mohlin, medverkat i flera barnfilmer, till exempel som rösten till Dawn Bellwether i Zootropolis och rösten till mrs Beatrice Potts i Skönheten och Odjuret.

Som flera av sina Kvarteret Skatan-kollegor har Vanna sommarpratat, året var 2010. Vannas sommarprat är enligt henne själv en hyllning till misslyckanden.

Förutom att se Vanna i Kvarteret Skatan i vinter så kommer vi också att kunna se henne som fru Hedqvist i Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton. Premiären är planerad till den 12 november i år.

Annons