Kristin Kaspersens tips för mer självkänsla: ”Börja med att …”

kristin kapsersen
0:57

Efter reklamen: 10 saker du vill veta om Kristin Kaspersen

(0:57)

Slå på ljud

Kristin Kaspersen jobbar för fullt med sin podd Nyfiken på där hon intervjuar olika personer som hon just är nyfiken på, av olika anledningar.

”Min mamma sa till mig när jag var liten: ’Sluta aldrig att vara nyfiken, livet har så mycket att lära’ och det har jag alltid burit med mig, säger Kristin i introduktionen till podden.

Kristin Kaspersen om svårigheterna med att träffa en partner

Kristin Kaspersen har jobbat med sin självkänsla

En av de saker Kristin har varit nyfiken på att utveckla och bygga upp är att sin självkänsla. Bland annat genom att gå ledarskapskurser.

– Enligt mig är självkänslan grunden. Många gånger är vi vår prestation. Vi lever i ett prestationssamhälle. Och är det så att prestationen rubbas, säg en idrottare som slutar med sin idrott – om han inte har självkänsla i den han är vem är han då?, säger Kristin Kaspersen när hon gästar Nyhetsmorgon. Hon fortsatte förklara:

– Föder vi våra barn med bekräftelse, bekräftelse är fint till en viss del, så är det viktigt också att bekräfta dem för vilka fina individer de är. Inte bara vad duktig du var i matten eller vad bra du var på fotbollsplanen. Det är lätt att bekräfta på det sättet men vi glömmer dem de är.

Är det sin egen självkänsla man vill jobba med har Kristin också tips:

– Genom att lära oss att bekräfta oss själva, i stället för att söka bekräftelse utifrån, kan vi bygga vår egen självkänsla. Mitt tips är att alla ska börja med att berömma sig själva hemma, det är rätt härligt när man vågar göra det, säger Kristin till tidningen Amelia.

"Jag ser fram emot att dela vardagen med någon"

Där pratar hon också om sitt liv som singel. Att hon har det bra men behöver någon för närhet och att dela vardagen med.

– Jag tänker inte att jag ska leva ensam i resten av livet, och jag skulle älska att be om hjälp med saker eller att någon har tagit fram ett glas rött på kvällen ...

MåBra:s bloggare Malin Berghagen: Därför vägrar jag använda botox

Men hon säger också att hon har ett väldigt bra liv så att det måsta vara bra när on väl träffar någon.

– Jag ser fram emot är att dela vardagen med någon, att någon skriver ett sms; ”Hur har det gått idag?” – och kaffe på sängen är ju inte tråkigt …, säger hon till Amelia.

Källor: Nyhetsmorgon, Amelia Foto: TT