QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

9 kändisar som bär peruk – och vi hade ingen aning (!)

09 sep, 2021 
AvVeronica Henriksson
AvVeronica Henriksson
Alicia Vikander bär peruk
Rosa längder, lugg eller en kort pixie cut... Med hjälp av en peruk kan man verkligen göra en ordentlig hårförvandling. Här är nio gånger kändisar använt sig av peruker – utan att någon märkt det!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
10 kändisars hårförvandlingar vi minnsBrand logo
10 kändisars hårförvandlingar vi minns

Att Kim Kardashian (som ändrar färg och frisyr minst en gång i månaden) är en flitig användare av olika peruker kanske inte kommer som en chock? Men att Alicia Vikander, Katie Holms och Zendaya också använder peruk med jämna mellanrum hade vi ingen aning om! Och med dagens välgjorda löshår är det knappt synbart.

Här är nio gånger kändisar använt sig av peruker – utan att någon märkt det!

Keira Knightley

Keira Knightley år 2015

Stress, kost och hur vi mår... Det är bara några saker som påverkar hårets kvalité. Skådisen Keira Knightley berättade i en intervju år 2016 att hon då led av håravfall och var en van användare av diverse peruker. "Jag har burit peruk de senaste fem åren och det är det bästa som någonsin har hänt för mitt hår."

Annons

Angelina Jolie

Angelina Jolie i Salt

Det är inte allt för ovanligt att skådisar använder peruker under filminspelningar. När Angelina Jolie spelade in filmen Salt såg vi henne både som blondin och en kolsvarta längder. Båda visade sig vara peruker – men Angelina blev så fäst vid det svarta håret att hon fortsatte att använda peruken ett tag efter att inspelningarna var klara.

Alicia Vikander

Alicia Vikander The Danish Girl 2015

Precis som Angelina Jolie, använde sig Alicia Vikander av en peruk när hon spelade in filmen The Danish Girl. Att det inte är Alicias riktiga hår vi ser på hennes huvud är chockerande! Det ser så verkligt ut.

Annons

Katie Holmes

Katie Holmes 2015

Katie Holmes rockade länge en kort bob. Men tillslut lät hon håret växa ut och valde istället att använda peruk när hon ville satsa på ett kortare hår igen. På Met-galan 2015 kom hon till exempel med en kort peruk som påminner väldigt mycket om Anna Wintours signaturhår!

Noomi Rapace

Noomi Rapace What Happened to Monday

Svenska Noomi Rapace har testat allt från kort och rockigt till blont och elegant. När hon spelade in filmen What Happened to Monday använde hon sig av sju (!) olika peruker, men alla ser otroligt verkliga ut!

Annons

Beyoncé

Beyoncé 2014

Beyoncés naturliga hår är tjockt, brunt, lockigt och långt, men med jämna mellanrum ser vi henne med allt från blont och kort till spikrakt och (jätte)långt! År 2014 chockade hon många när hon kom i en haklång bob. Året innan hade hon dessutom vid ett tillfälle en ännu kortare pixie cut. Det ryktas om att det faktiskt bara var peruker. Men den stora frågan är hur det långa, naturliga håret får plats under peruken?

Billie Eilish

Billie Eilish grönt hår

Tidigare i år bjöd Billie Eilish på en ordentlig överraskning när hon lämnade det gröna och svarta håret och istället blev platinablond. En video som Billie själv lade ut hintar om att det färgglada håret faktiskt bara var en peruk (som hon bar dag ut och dag in).

Annons

Salma Hayek

Salma Hayek

Precis som Beyoncé har skådisen Salma Hayek ett tjockt och långt hår. År 2017 dök hon däremot upp på Paris Fashion Week som blondin. Och kort därefter syntes hon på röda mattan under Cannes Film Festival med rosa barr. Peruker kan minst sagt skapa magi!

Zendaya

Zendaya

När Zendaya syntes med kort och busigt barr blev reaktionerna... blandande. En del älskade den Halle Berry-inspirerande looken, medan andra blev riktigt upprörda. Det gick så pass långt att Zendaya själv var tvungen att skriva att det bara var en peruk och att alla kunde andas ut.

Foto: TT

Annons