QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Har du sett JÄTTErasen Maine Coon?

28 nov, 2016 
Den 123 centimeter långa och 16 kilo tunga katten Stewie gör succé på nätet! Se bilderna här!
Annons

Det finns över en miljon katter i Sverige och de fluffiga vännerna tillhör våra absolut vanligaste husdjur.

Katters vikt och storlek beror förstås på vilken ras och kroppsbyggnad de har, men det är ovanligt att våra vanliga bondkatter väger mer än 8 kilo.

Världens längsta katt

Katten Stewie har rekord i längd och tillhör tveklöst kategori XXL. Med sina 123 centimeter och 16 kilo hamnade han i Guinness Rekordbok som ”Världens längsta katt”. Stewie dog 2013 men har många jämbördiga kattvänner runtom i världen (se bilder längre ner på sidan).

Amerikanskt ursprung

Rasen har sitt ursprung i den nordamerikanska delstaten Maine. Att katterna blir så stora som Stewie var ovanligt, men den som tittar runt på nätet hittar flera exempel på att Stewie är långtifrån ensam.

Men det finns ingen anledning att bli rädd! Enligt Svenska kattförbundet är rasen både nyfiken och lättlärd och har ett stabilt temperament. Maine Coon-katterna är sällskapliga och tycker ofta om att leka i vatten och det är inte ovanligt att de lär sig att öppna dörrar.

Katten Stewie är sedan 2014 med i Guiness Rekordbok under titeln ”världens längsta katt”.

Se bilder och video på den stora rasen här

 

 

 

Vill du läsa mer om härliga husdjur? Prenumerera på MåBra:s nyhetsbrev!

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons