Flaskpost från 1926 hittad: ”Kan personen som hittar brevet …”

Dykaren hittade flaskposten från 1926
Sveriges finaste sandstränder
0:39

Efter reklamen: Sveriges finaste sandstränder

(0:39)

Slå på ljud

Dykaren Jennifer Dowker driver ett företag som bland annat tar ut familjer på vattenäventyr och gör olika typer av dykjobb. När hon hade gjort ett dykjobb i en flod i Michigan, USA, såg hon plötsligt en grön flaska som gjorde henne nyfiken.

109-åriga Dagny Carlssons glädjebesked efter tiden på sjukhus

Jennifer hittade flaskpost efter ett dykuppdrag

Jennifer dök ner och hämtade flaskan som senare visade sig vara en flaskpost. Inuti flaskan låg ett brev som var välbehållet med tanke på hur länge flaskan faktiskt legat i vattnet. Det var en kollega till Jennifer som lyckades karva ur korken.

Försiktigt lyckades de lirka ut brevet som fortfarande gick att läsa. Det stod att brevet var skrivet i november 1926 och hade postats av en George Morrow.

”Kan personen som hittar den här flaskan skicka tillbaka den här lappen till George Morrow från Cheboygan, Michigan, och berätta var den hittades?”, läste de i brevet.

Försökte komma i kontakt med någon nära avsändaren

Jennifer Dowker ville gärna komma i kontakt med någon som visste vem George Morrow var. Hon lade ut bilder på sitt fynd i sociala medier och historien om flaskposten spreds brett.

Till slut hörde dottern till George Morrow av sig, Michele Primeau. Hon berättade att flaskposten förmodligen "postats" i samband med att George fyllde 18 år.

Michele tyckte också att det vore ganska typiskt George att göra den här sortens sak. Och att det förmodligen finns fler flaskposter där ute i vattnet med samma avsändare.

9 spännande rutter för en äventyrlig hemester

Dottern skickade bilder flaskpostens avsändare

Hon skrev ett brev till Jennifer och skickade med bilder på George, som avled 1995. Om man bläddrar i inlägget nedan kan man se hur flaskpostens avsändare såg ut. Bland annat finns det en bild på George som just 18-åring.

Jennifer ville skicka flaskposten till dottern Michele, men Michele menar på att det skulle vara fint om brevet istället fick vara på Jennifers kontor, och där kunna ses av alla som kommer dit.

Källa och foto: Instagram

Utvald läsning