Det här visste du inte att Apple-symbolen kan användas till på Iphone

09 feb, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT
Många av oss använder vår Iphone flitigt från morgon till kväll, varje dag i veckan – men går miste om ett smart knep som kan göra livet enklare.
Kolla in här för att ta en av den dolda funktionen!
Annons
6 Saker om populära appen TikTok du vill veta
6 Saker om populära appen TikTok du vill veta

Det är lätt att tänka att framsidan av ens Iphone är det enda som fyller någon funktion. Visst, det är där skärmen sitter och majoriteten av alla funktioner – men inte alla. Vad många – inklusive undertecknad – har missat är att det finns sätt att använda mobilen även med baksidan.

Med några enkla inställningar går det att göra så att man tar skärmdumpar, låser skärmen, startar Siri eller ökar ljudvolymen genom att helt enkel trycka på baksidan av Iphonen, kring där Apple-äpplet sitter. Detta fungerar också även om man har skal på sin mobil!

Så här gör du för att använda funktionen:

1. Gå in på Inställningar.

2. Gå in på Tryck, under sektionen Fysik och motorik.

3. Scrolla längst ner, och tryck in dig på Tryck på baksidan

4. Där kan du ställa in två olika kommandon – ett om du trycker snabbt två gånger på baksidan, och ett om du i stället trycker tre gånger. Klicka in dig på båda och kolla in vad det finns för funktioner att välja på, och prova det som passar dig bäst!

Annons

Lycka till med dina nya mobil-funktioner – och tycker du inte om det är det bara att stänga av igen på samma sätt som du satte på det.

Läs mer:

Här är nya klädappen där du byter plagg med andra

Kvinnor avslöjar: Här är de konstigaste kommentarerna vi fått från män

Därför ska du inte skölja av tallrikarna innan du kör diskmaskinen

Annons