QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Därför ska du alltid ha eukalyptus i duschen

19 nov, 2018 
Duscha med eukalyptus.
Täppt i näsan och trött i kroppen? Då ska du hänga eukalyptus i duschen! Ett enkelt husmorsknep med positiv inverkan på hälsan.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Därför ska du alltid ha eukalyptus i duschenBrand logo
Därför ska du alltid ha eukalyptus i duschen

Sedan ett par år tillbaka har eukalyptus varit en av de mest populära växterna i våra hem. Både som utfyllnad i större blomsterarrangemang och enskilt i mindre vaser. De matta grå-gröna bladen skiljer sig nämligen från många andra växter i färg och form, samtidigt som de doftar friskt och fräscht, står sig länge i vas och är snygga att torka.

Ja, fördelarna med eukalyptus är många – både när det kommer till tålighet och flexibilitet. Men också när det kommer till kropp och knopp. Eukalyptusoljan som utvinns ur växtens blad är nämligen känd för sin uppfriskande doft, vanligt förekommande i naturläkemedel mot hosta och förkylning.

Eukalyptus i duschen – snyggt och smart husmorsknep

En ny trend är att hänga upp eukalyptuskvistar i duschen. Det hajpade husmorsknepet är tänkt att förena nytta med nöje och verka för att lindra höstens täppta näsor samtidigt som det fungerar som en snygg inredningsdetalj i badrummet. Bäst av allt? Det är både enkelt och billigt.

Annons

Det enda du behöver är en bunt med eukalyptus och ett vattentåligt snöre. Därefter knyter du ihop kvistarna och fäster dem på duschstången eller ovanför duschmunstycket med hjälp av snöret. När det kommer till placering av blomsterbunten går det bra att utgå från tycke och smak. Det viktiga är att bladen hamnar relativt nära vattenstrålen, men inte mitt i flödet.

När du duschar ska ångan från det varma vattnet frigöra den fräscha eukalyptusdoften – som i sin tur ska hjälpa bihålorna på traven när vinterförkylningen är ett faktum. Många menar även att aromen har en positiv inverkan på stressade kroppar.

Eukalyptus i duschen lidrar höstförkylningen
Bunten med blad ska placeras nära vattenstrålen, men inte mitt i flödet.

Går att byta ut mot eukalyptusolja

Inte sugen på att smycka badrummet med eukalyptuskvistar? Droppa ett par droppar eukalyptusolja i en skål med varmt vatten och placera i duschen istället.

Foto: IBL   Artikelinspiration: Prevention.com

 

Läs mer:

3 snygga juldekorationer med granris och eukalyptus

Julens fem trendigaste blommor

Mota bort förkylningen med juicer och shots

Annons